Wat zijn de oorzaken Verhoogde niveaus van DHEA?

Wat zijn de oorzaken Verhoogde niveaus van DHEA?

DHEA of dehydro is een hormoon waarmee het lichaam de productie van geslachtshormonen bij mannen en vrouwen, volgens de Mayo Clinic. Het wordt afgescheiden door de bijnieren en niveaus normaal beginnen te vallen rond de leeftijd van 30. Sommige mensen nemen DHEA als supplement voor verschillende aandoeningen, waaronder obesitas, depressie en bijnierinsufficiëntie. DHEA niveaus kan worden getest door uw arts om te bepalen of normaal zijn. Hoge niveaus van DHEA zijn niet gebruikelijk, maar kunnen verschillende symptomen en aandoeningen veroorzaken.

Oorzaken

Suppletie met DHEA zonder het advies of toezicht van een arts is een voor de hand liggende reden voor hoge DHEA niveaus. Cushing's syndroom, hyperinsulinemie en polycysteus ovarium ziekte kan veroorzaken allemaal hoge niveaus van DHEA. Als algemene regel, hoge DHEA niveaus zijn indicatief voor een soort van hormonale probleem of onbalans in de bijnieren. Dit moet zorgvuldig worden geëvalueerd door uw arts en eventueel een specialist, zoals een endocrinoloog, nader te onderzoeken de oorzaken in uw specifieke geval.

Symptomen

DHEA is een voorloper van geslachtshormonen en fungeert als een steroïde. Daarom hoge DHEA veroorzaken soortgelijke symptomen. Vrouwen met een hoge DHEA niveaus ontwikkelen mannelijke kenmerken en overmatige lichaamsbeharing. Hoge DHEA niveaus in kinderen kunnen interfereren met de groei en ontwikkeling. DHEA suppletie wordt niet aanbevolen voor kinderen, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, of vrouwen die zwanger kunnen worden.

Ziekten

Hoge DHEA niveaus zijn geassocieerd met een verhoogd risico van een aantal ziekten. Meer studies zijn nodig om de koppeling tussen DHEA en verschillende omstandigheden duidelijk te definiëren, zoals sommigen hebben aangetoond tegenstrijdige resultaten, volgens de Mayo Clinic. Hoge DHEA niveaus kan het risico op sommige vormen van kanker en hart- en vaatziekten verhogen. Degenen met een voorgeschiedenis van kanker, kan hart- of leverziekten zijn op bijzonder een hoog risico op het ontwikkelen van problemen veroorzaakt door hoge DHEA niveaus.

Testen

Uw arts kan uw DHEA niveau te testen door het uitvoeren van een eenvoudige bloed of speeksel testen en vergelijken van de resultaten met die typisch zijn voor mensen van uw leeftijd. Als uw DHEA niveau hoger is dan normaal, zal verder onderzoek waarschijnlijk worden gedaan om de onderliggende oorzaken te bepalen. De behandeling kan vervolgens geschikt worden gericht op de aandoening resulteert in hoge DHEA niveaus.

Behandeling

Sinds steroïden of glucocorticoïden een stijging van DHEA niveaus kan veroorzaken, kan uw arts adviseren u stopt met het nemen van dergelijke medicijnen. Een endocrinoloog in staat zijn om meer inzicht te krijgen in uw conditie en de oorzaken achter de rug te bieden. Als hoge DHEA niveaus zijn vastbesloten om een ​​gevolg van het syndroom van Cushing zijn, kan uw arts u aanraden stressverlichtende medicijnen, omdat de correlatie tussen stress, cortisol niveaus en de ontwikkeling van dit syndroom.