Wat zijn de oorzaken van Weight Loss & haaruitval?

Wat zijn de oorzaken van Weight Loss & haaruitval?

Een plotselinge optreden van haaruitval en wegen verlies kunt aangeven dat u een onderliggende medische aandoening die onmiddellijke behandeling nodig kunnen hebben. Haaruitval wordt gekenmerkt door handenvol haren vallen uit bij het doen van eenvoudige activiteiten zoals het kammen van het haar of het douchen. Onverklaarbaar gewichtsverlies wordt gekenmerkt door het verlies van 10 of meer kilo's als ze niet veranderen van dieet of lichaamsbeweging routines. Beide wegen verlies en haaruitval kan een verschillende situaties aan te geven.

Haaruitval

Haaruitval kan een traumatische ervaring voor zowel mannen als vrouwen zijn. Het beste is om uw arts te raadplegen om te bepalen wat de oorzaak van uw haaruitval is en welke behandelingen beschikbaar zijn. Er zijn vele oorzaken van haaruitval sommige oorzaken zijn kaalheid, alopecia, telogene effluvium, voedingstekorten, ziekten, veranderen medicijnen, bepaalde medische behandelingen, hormonale veranderingen, stress, ringworm van de hoofdhuid en trichotillomanie. Haaruitval vaak wordt gediagnosticeerd door een dermatoloog. Een dermatoloog zal zorgvuldig kijken naar uw medische voorgeschiedenis en vragen u vragen over familiegeschiedenis, allergieën, dieet, medicijnen die u momenteel gebruikt en, als je een vrouw bent, onderwerpen zoals de menopauze, menstruatie en zwangerschap. Ze kan ook nodig zijn om een ​​hoofdhuid biopsie, bloedtest of haar monster nemen.

Weight Loss

Onverwachte gewichtsverlies is meestal geen reden tot bezorgdheid, tenzij het wordt gekenmerkt door het verlies van 10 of meer kilo's en het gewichtsverlies aanhoudt. Als u aanhoudende gewichtsverlies ervaart moet u overleggen met uw arts als u een onderliggende aandoening kan hebben. Gewichtsverlies kan worden veroorzaakt door vele dingen, zoals een bepaalde ziekten, gastro-intestinale aandoeningen, schildklier aandoening, endocriene stoornissen, kanker, veroudering-gerelateerde eetlust aandoeningen, infecties, hart- en longaandoeningen, nierziekten of een neurologische ziekte.

Oorzaken van haaruitval en Weight Loss

Vaak haaruitval en gewichtsverlies kan hand in hand gaan of kan worden veroorzaakt door dezelfde aandoening. Hoewel het normaal is om te werpen ongeveer honderd haren per dag, er zijn veel factoren die een schok voor het lichaam kan veroorzaken en leiden tot haaruitval. Bepaalde factoren omvatten bevalling, hoge koorts, plotselinge gewichtsverlies, zoals crash dieet of operatie. Afvallen veroorzaakt haaruitval, omdat het lichaam niet voldoende voedingsstoffen ontvangen om de haargroei, die vervolgens leidt tot het uit te vallen te behouden. De conditie van hyperthyreoïdie kan ook leiden tot zowel gewichtsverlies en haaruitval, samen met andere symptomen zoals intolerantie voor warmte, slapeloosheid, kortademigheid, trillende handen, warme vochtige huid, snelle hartslag, verhoogde stoelgang, licht of afwezige periodes, vermoeidheid en nervositeit . Bepaalde kankers en de toestand van hypopituïtarisme Ook is bekend dat zowel gewichtsverlies en haaruitval. Als u beide symptomen ervaart, dient u contact op met uw arts om ervoor te zorgen dat u niet beschikt over een ernstige medische aandoening.