Wat zijn de oorzaken van vermoeidheid en gebrek aan energie bij mannen?

Veeleisende carrières en verantwoordelijkheden niet altijd zorgen voor overmatige vermoeidheid, maar sommige mannen het slachtoffer van vermoeidheid. Dit kan hun prestaties beïnvloeden op het werk of op school, en het kan ook een impact hebben op relaties. Gelukkig heeft het wetenschappelijk onderzoek heeft grote stappen gezet in het begrijpen van vermoeidheid, en het beheren van vermoeidheid wordt steeds meer verfijnd proces elke dag. Kunnen peilen van de oorzaak van vermoeidheid is een van de belangrijkste ingrediënten voor succesvolle behandeling.

Vermoeidheid Defined

Vermoeidheid ISNA € ™ t je normale moe spell. Het is een specifieke aandoening die veroorzaakt energie en motivatie niveaus afnemen. Terwijl occasionele vermoeidheid normaal is, kan overmatige afleveringen van vermoeidheid een grotere, meer ernstige kwestie aan te geven. Wanneer patiënten begrijpen en nota patronen vermoeidheid kunnen artsen beter bepalen de onderliggende oorzaak van de aandoening. Alleen een arts kan de diagnose van vermoeidheid.

Lifestyle

Ongezonde levensstijl keuzes kan vaak leiden tot vermoeidheid. Volgens MedlinePlus, alcohol, nicotine en drugs kunnen allemaal leiden tot vermoeidheid door het veroorzaken van verstoringen in de slaap. Bovendien zijn sommige levensstijlen, zoals een veeleisende baan of schema, kunnen sommige mensen leiden tot minder dan de aanbevolen hoeveelheid slaap, dat is ongeveer 8 uur per nacht te krijgen, of ze kunnen inconsistent slaappatroon (zoals laat opblijven één nacht hebben en vroeg naar bed gaan de volgende), die ook kunnen bijdragen aan vermoeidheid.

Depressie en Angst

Volgens een studie gerapporteerd door Vraag Men, een van de meest moeilijke en doordringende symptomen depressionâ € ™ s is vermoeidheid. In de studie, 96 procent van de deelnemers genoemd vermoeidheid als een symptoom, en 72 procent van de vermoeidheid gemeld dat het sterk verstoord hun dag tot dag leven. Bovendien, De Environmental Illness Resource meldt dat depressie en angst kan leiden tot slapeloosheid. Een episode van slapeloosheid, die slecht of onvoldoende slaap, kan een duidelijk gebrek aan energie veroorzaken de volgende dag.

Hormonen

Wanneer niveaus van testosteron en DHEA niet stabiel kunnen mannen symptomen die lijken op chronisch vermoeidheidssyndroom, wat een voorwaarde die ernstige en pervasieve vermoeidheid veroorzaakt vertonen. Een afname van testosteron en DHEA kan leiden tot een afname van spier- en botmassa en gewichtstoename. Beide factoren kunnen bijdragen tot vermoeidheidsverschijnselen.

Dieet

Een onevenwichtige voeding is ook gevonden te leiden tot een gebrek aan energie. Psychology Today meldt dat het eten van de juiste voeding op het juiste moment van de dag kan vechten vermoeidheid, en dat uitdroging kan een gebrek aan energie veroorzaken. Voedingstekorten (voornamelijk ijzer, eiwitten en vitamine B) kan ook vertragen hersenfunctie, leidt tot vermoeidheid.