Wat zijn de oorzaken van urineweginfecties bij oudere mannen?

Terwijl mannen hebben minder kans dan vrouwen om frequente infecties van de urinewegen, of urineweginfecties hebben, oudere mannen zijn in het nadeel. Urineweginfecties komen vaak voor bij oudere mannen als gevolg van verzwakte spieren urine, katheters en moeite met zich te reinigen. In een instelling voor langdurige zorg, een UTI is bijna onvermijdelijk, omdat de patiënt meestal bedlegerig en vaak niet kunnen communiceren.

Verzwakte Urine Spieren / Incontinentie

Als een man ouder wordt, zijn blaas spieren verzwakken. Wanneer een jong persoon plast, leegt hij zijn hele blaas. Veel oudere mannen, maar niet omdat hun spieren te zwak zijn. Dit laat in de blaas urineresidu dat een voedingsbodem voor slechte bacteriën wordt. Als de spieren verzwakken genoeg is, kan een mens volledig incontinent, niet in staat om vast te houden in zijn urine of ontlasting worden. Incontinentie verhoogt het risico op een urineweginfectie.

Onjuist Perineale Care

Perineale verwijst de omgeving van de geslachtsdelen en anus. Om goed reinigen van de omgeving, je moet vegen als van voor naar achter of van geslachtsdelen tot anus. Going tegengestelde richting voert slechte bacteriën de urethra en verhoogt het risico van een infectie. Onbesneden mannen zijn, moet het gebied onder de voorhuid grondig worden gereinigd na ooit plassen, of resten urine verzamelt onder de huid en bacteriën zal de plasbuis in te voeren.

Katheters

Incontinente mannen kan worden uitgerust met een katheter in de hoop van het vermijden van urineweginfecties. Katheters, echter alleen het risico op urineweginfecties verlagen als ze goed zijn schoongemaakt en regelmatig veranderd. Ontlasting vindt vaak terecht op de katheter en wordt ingebracht in de urethra. Aangezien de man incontinent, er geen manier om dit te voorkomen. De katheter buis moet grondig worden gereinigd na elke ontlasting en moet regelmatig worden vervangen volgens de instructies van de arts.

Vergrote prostaat

Een vergrote prostaat of prostatitis, is de zwelling van de prostaatklier, die de urethra omgeeft en scheidt een stof die de groei van bacteriën vertraagt. Een abnormale prostaat vermindert de bescherming tegen bacteriën invoeren van de urinewegen, het verlaten van de mens op een hoger risico op infectie.

Nierstenen

Nierstenen kunnen de doorgang van urine door de urethra blokkeren, waardoor urine die in de luchtwegen en het introduceren bacteriën en infecties. Nierstenen komen vaak voor bij oudere mannen die zijn uitgedroogd of een voorgeschiedenis van nier-infectie.