Wat zijn de oorzaken van Tintelingen Feet at Night?

Wat zijn de oorzaken van Tintelingen Feet at Night?

Een tintelend gevoel gevoeld in de extremiteiten, vooral in de voeten kan worden veroorzaakt door een aantal dingen. Sommige van deze oorzaken zijn zelf opgelegd, terwijl anderen kunnen het gevolg zijn van een ernstige aandoening.

Deficiƫnties

Tekorten aan diverse vitaminen is bekend dat paresthesie, of een gevoelloze, tintelende sensatie. Tekort aan vitamine B 1, 5 en 12 zijn geassocieerd met deze aandoening.

Menopauze

Bij vrouwen met tintelende voeten, kan de menopauze de boosdoener zijn. Tijdens de menopauze, kunnen hormonen sterk scheefgetrokken, die tinteling in de ledematen, meestal gevoeld in de voeten leiden.

Slechte doorbloeding

Met een bloedsomloop die niet goed regelt de stroming van bloed door het lichaam is vaak de oorzaak van de prikkelende gewaarwording in de extremiteiten, vooral de voeten.

Perifere vasculaire aandoeningen (PVD)

Een ernstige vorm van slechte circulatie perifere vasculaire aandoeningen (PVD), waarvan de oorzaak van mond tintelen zijn bij nacht. PVD is de ziekte van de slagaders en aders van de ledematen en verstoort de stroming van bloed naar en van deze gebieden, die een tintelend of verdoofd gevoel veroorzaakt.

Rusteloze benen syndroom (RLS)

Dit is een neurologische aandoening die ervoor zorgt dat een persoon aan een onweerstaanbare, onwillekeurige drang om voortdurend te houden de voeten en benen te bewegen hebben. Mensen met RLS ervaren vaak een trekkend of jeukend gevoel of een tintelend gevoel net als bij het been in slaap valt. De symptomen zijn vaak 's nachts erger.