Wat zijn de oorzaken van Thymoma?

Thymoom is zeldzame vorm van kanker die is gevormd in de thymus, een orgaan in de borst achter het borstbeen lymfocyten produceert voor het immuunsysteem om de ziekte te bestrijden.

Achtergrond

Thymoom groeit langzaam en wordt vaak opgenomen in de thymus. Indien de thymoma groeit in andere borst organen zoals het hart of de longen, zoals in sommige gevallen, dan wordt geacht invasief thymoom.

De kwaadaardiger thymus carcinoom ontstaat wanneer de cellen langer thymus cellen lijken en snel verspreiden naar andere delen van het lichaam. Dit soort thymoom is zeldzaam en behandeling blijkt ongelooflijk taai.

Oorzaken

Thymoma treedt op wanneer de epitheliale cellen die deel uitmaken van het weefsel van de thymus orgaan kwaadaardig worden. Als de lymfocyten (de andere cel in de thymus) kwaadaardig is dan lymfoom.

Het is niet bekend wat de specifieke oorzaken van thymoma zijn, maar ontstaat bij de middelbare leeftijd. Thymus carcinoom kan echter optreden bij mensen van alle leeftijden.

Thymoom wordt vaak geassocieerd met de ziekte myasthenia gravis, die een verzwakking van de spieren omvat. Artsen hebben de neiging om thymoma diagnosticeren tijdens het onderzoeken van andere ziekten, meestal tijdens het uitvoeren van de borst X-stralen.

Effecten

Veel thymoom patiënten vertonen geen symptomen, en die de neiging hebben om symptomen geassocieerd met andere longaandoeningen zoals hoesten, kortademigheid en pijn op de borst geven.

Omdat thymoom treft orgaan instrumentele het immuunsysteem, het lichaam de neiging te worden getroffen door andere ziekten. Naast myasthenia gravis, kunnen patiënten ontwikkelen ook pure red cell aplasia (verminderde productie van rode bloedcellen) lupus, polymyositis, syndroom van Sjogren, hypogammaglobulinemie en zelfs reumatoïde artritis.

Behandeling

Als de thymoom niet-invasief (geheel omgeven door de thymus), kan deze worden verwijderd door chirurgie of, in zeldzame gevallen, radiotherapie. Radiotherapie is een optie als gevaarlijke operatie aan de patiënt wordt geacht of wanneer een operatie niet is verwijderd de kanker is thymomen bijzonder gevoelig voor straling.

Invasieve thymoom vereist chirurgie en radiotherapie vaak zelfs als de kanker lijkt te zijn volledig verwijderd. In een vergevorderd stadium waar de kanker is onbruikbaar, radiotherapie blijft een effectieve optie in de meeste gevallen.

Thymic carcinoom kan chirurgie, radiotherapie en zelfs het gebruik van corticosteroïden, geneesmiddelen die hormonen gebruiken vereisen.

Chemotherapie is ook gebruikt om thymoma behandelen wanneer de kanker is uitgezaaid hele lichaam, en vaak werkt het beste wanneer patiënten nemen multiple drug behandelingen.

Preventie

Thymoom zeldzaamheid betekent ook dat slechts minimale onderzoek is gewijd. Zo is het niet bekend hoe men specifiek kan voorkomen thymoma buiten de traditionele kankerpreventie strategieën zoals dieet en lichaamsbeweging.