Wat zijn de oorzaken van terugkerende misselijkheid?

Wat zijn de oorzaken van terugkerende misselijkheid?

Misselijkheid is het gevoel van onbehagen dat voorafgaand aan braken optreedt. Er zijn veel oorzaken misselijkheid, zoals hormonale schommelingen, allergische reacties en bewegingsziekte en kan intermitterend of chronisch van aard zijn.

Zwangerschap

Ochtendmisselijkheid-een soort misselijkheid die optreedt bij het ontwaken, is een veel voorkomend verschijnsel bij zwangere vrouwen. Terugkerende aanvallen van ochtend misselijkheid zwangerschap bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd aan te geven.

Allergie├źn

Allergie├źn kunnen veroorzaken misselijkheid en braken. Volgens mayoclinic.com, misselijkheid is een van de meest voorkomende symptomen van voedselallergie.

Gastroparese

Gastroparese is het onvermogen van de maag om de inhoud in afwezigheid van een verstopping leeg. Het kan misselijkheid en braken veroorzaken en wordt vaak geassocieerd met diabetes, volgens nih.gov.

Maagzweer

Een maagzweer is een teer in de maag of twaalfvingerige darm (dunne darm). Terugkerende misselijkheid en braken - vooral wanneer die zich voordoen na het eten van grote maaltijden - kan een teken zijn van een maagzweer zijn.

Waarschuwing

Hoewel gewoonlijk niet gevaarlijk, kan terugkerende misselijkheid signaal soms een ernstiger probleem. Als u terugkerende misselijkheid, braken of andere intestinale symptomen ervaart, raadpleeg dan uw arts over uw behandeling opties.