Wat zijn de oorzaken van Tense bovenkaak Pijn?

Wat zijn de oorzaken van Tense bovenkaak Pijn?

Als u last gespannen bovenkaak pijn, moet u mogelijk naar een tandarts te raadplegen. Enkele van de oorzaken van deze pijn zijn gekoppeld aan je tanden, ofwel omdat je ze balde of omdat ze niet goed zijn uitgelijnd.

Gespannen bovenkaak Pijn

De kaakgewricht liggen op het bovenste gedeelte van de kaak. Zij voegen zich bij je kaak naar je schedel. Een probleem met deze gewrichten kan pijn in je kaak veroorzaken.

Tanden balde

Als je constant knijp je tanden, ook wel bruxisme, dan kunt u de spieren in de buurt van uw kaakgewricht, die kaak pijn veroorzaakt extra slijtage.

Uitgelijnd Bite

Als uw bovenste en onderste tanden niet goed uitgelijnd, kan uw kaakgewricht elke keer dat je slikken worden gespannen, wat leidt tot spierspasmen en pijn in kaak, volgens de American Academy of Craniofacial Pain.

Behandeling

Bruxisme kan worden behandeld met gedragstherapie. Orthesen, zoals mond bewakers, zijn beschikbaar voor de tanden klemmen blokkeren en ook het verbeteren van een onjuist uitgelijnde beet.

Overwegingen

Onbehandeld, pijn in je kaakgewricht kan leiden tot oorpijn en hoofdpijn, volgens de Universiteit van Rochester Medical Center.