Wat zijn de oorzaken van Teen Depressie?

Er zijn meerdere factoren die kunnen beïnvloeden en leiden tot depressie bij tieners. Typisch, deze factoren samen en dragen bij tot de ontwikkeling van een depressieve stoornis. Tieners doen ervaring stemmingswisselingen tijdens deze fase van de ontwikkeling, maar het is duidelijk gunstig voor tekenen van een meer ernstige depressie vroeg vangen.

Chemische onbalans

Het ervaren van hormonale veranderingen tijdens de adolescentie kan bijdragen aan humeurigheid. Kunnen echter extreem moodiness en depressie gevolg van een onbalans in de hersenen chemicaliën zoals serotonine en noradrenaline is.

Family History

Diagnosticeren van depressie bij tieners houdt rekening met familiale voorgeschiedenis van stemmingsstoornissen en genetische kwetsbaarheid voor de conditie. Tieners hebben meer kans op depressieve symptomen hebben als ze gerelateerd zijn aan iemand met deze stoornis.

Relationele problemen

Betrokken zijn bij ongezonde relaties kan leiden tot gevoelens van depressie. Significante conflicten met familie, vrienden, vriendjes of vriendinnetjes en gepercipieerde afwijzing van anderen wordt vaak versterkt slechte gevoel van eigenwaarde geassocieerd met tiener depressie.

Lifestyle Factors

Slapen of het eten van te veel of te weinig kan bijdragen aan tiener depressie. Significante gewichtstoename of verlies als symptomen van een depressie kan invloed hebben op de gevoelens van het lichaamsbeeld over. Slechte voeding en lichaamsbeweging kan stemming beïnvloeden.

Substance Abuse

Met behulp stemmingsveranderende stoffen zoals alcohol of marihuana kan leiden tot symptomen van depressie veroorzaken. Stoffen kunnen ook worden gebruikt voor zelfmedicatie een depressieve stemming. Een nauwkeurige diagnose van een depressie wordt gedaan wanneer middelenmisbruik ophoudt.