Wat zijn de oorzaken van Spinal Meningitis?

>> WonderMike "data-modale-content =" >>> WonderMike <<< "> Wat zijn de oorzaken van Spinal Meningitis?

Spinale meningitis is een ontsteking van de hersenen en ruggenmerg. Er zijn twee basistypen van hersenvliesontsteking, een door virussen en één veroorzaakt door bacteriële infecties. De verschillende typen spinale meningitis variërende intensiteit, als enkele zelfs de dood tot gevolg. Symptomen kunnen bedriegen en kan snel gaan branden. Jongeren en mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen het grootste risico op hersenvliesontsteking.

Identificatie

In hersenvliesontsteking, een virale of bacteriële infectie migreert in de bloedbaan wordt naar de hersenen. De Centers for Disease Control (CDC) definieert hersenvliesontsteking een infectie van de vloeistof van het ruggenmerg van een persoon en de vloeistof die de hersenen omgeeft. Afhankelijk van het type infectie en de sterkte van het immuunsysteem van de patiënt, kan de ernst van hersenvliesontsteking variëren van milde griepachtige symptomen snelle dood.

Soorten

Er zijn twee basistypen van hersenvliesontsteking - virale en bacteriële. Virale hersenvliesontsteking, ook wel aseptische meningitis, is het meest voorkomende type en is typisch nogal mild en niet-dodelijk. De symptomen vaak na te bootsen influenza of een milde infectie van de luchtwegen. Virale hersenvliesontsteking lost zich vaak zonder medische interventie. Bacteriële hersenvliesontsteking komt minder vaak voor en veel dodelijker. Het heeft een snelle aanvang en dikwijls jongeren. Bacteriële hersenvliesontsteking kan veroorzaken bloedvat verstopping, wat leidt tot beroertes, blijvende hersenschade en de dood.

Virale Oorzaken

Virale hersenvliesontsteking wordt vaak veroorzaakt door enterovirussen, die MedTV zegt zijn voorkomende virussen die het lichaam binnen via de mond en reizen naar de hersenen en de omliggende weefsels, waar ze zich vermenigvuldigen. Deze virussen zijn van nature aanwezig in speeksel, slijm en feces. Virale hersenvliesontsteking kan ook worden veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, influenza virus, bof, HIV en herpes simplex tweewielige (dat waterpokken en gordelroos veroorzaakt).

Bacteriële Oorzaken

Bacteriële hersenvliesontsteking heeft verschillende vormen, waarvan sommige veel vaker voor dan andere. Pneumokokken spinale meningitis is de meest voorkomende en meest ernstige vorm van bacteriële hersenvliesontsteking. Het is vaak fataal en wordt veroorzaakt door de bacterie Streptococcus pneumoniae. De tweede meest voorkomende type is meningokokken hersenvliesontsteking, het meest voor bij jongeren de leeftijd van twee tot 18. Het wordt veroorzaakt door de bacterie Neisseria meningitidis en leidt tot hersenschade of de dood in 20 tot 30 procent van de gevallen. Minder vaak voorkomende bacteriële hersenvliesontsteking vormen worden veroorzaakt door listeria, e. coli en tuberculose bacteriën.

Waarschuwing

Zowel virale en bacteriële hersenvliesontsteking kan gemakkelijk worden verspreid via persoon-tot-persoon contact en besmetting object. Het is belangrijk te diagnosticeren en behandelen hersenvliesontsteking zo vroeg mogelijk om verspreiding van de ziekte te voorkomen, alsmede tot ernstige symptomen voorkomen. Kinderen, jongeren en volwassenen met een verzwakt immuunsysteem moet volgen algemene richtlijnen gezondheid aan spinale meningitis, waaronder veelvuldig handen wassen en het vermijden gedeeld drankjes en eetgerei vermijden.