Wat zijn de oorzaken van spataderen in Borsten?

Aderen kan "uitpuilen met plassen bloed" als ze niet in staat om het bloed circuleren, volgens MedicineNet.com. Zodra de aderen zwellen ze zichtbare bloedvaten genaamd spataderen of "spataderen."

Spataderen of spataderen

Volgens MedicineNet.com, kunnen spataderen verschijnen op het oppervlak van uw huid op zoek als fijne lijnen in een "web-achtige doolhof." Spataderen komen vaker voor in de dijen, enkels en voeten, maar ze kunnen ook verschijnen op het gezicht en soms de borsten.

Wie krijgt spataderen?

Mannen en vrouwen van alle leeftijden kunnen spataderen krijgen; echter, ze meestal vooral vrouwen in de vruchtbare jaar en ouder, volgens MedicineNet.com. Ruwweg 10 procent tot 15 procent van de mannen en 20 procent tot 25 procent van de vrouwen last van spataderen. Andere risicofactoren zijn gewichtstoename, een sedentaire levensstijl, langdurig staan ​​en zwangerschap.

Wat zijn de oorzaken spataderen?

In sommige gevallen, kunnen gebreken in vaatwanden bundeling van het bloed. Dit maakt de bloedvaten zwakker, waardoor het bloed veroorzaakt in de aderen te verhogen, wat leidt tot spataderen.

Symptomen

Enkele veel voorkomende symptomen buiten de fysieke verschijning van spataders in de borsten zijn onder andere pijn, kramp, jeuk, zwelling en vermoeidheid.

Behandelingen

Er zijn diverse behandelingen voor spataderen, afhankelijk van de grootte van de aderen, symptomen, indien aanwezig, en de locatie van de aderen. Behandelingen kunnen bestaan ​​steunkousen, scierotherapy (injecteren van een vloeistof in de ader), lasertherapie en een operatie om de spataderen te verwijderen. Echter, behandeling niet noodzakelijk omdat het hoofdzakelijk een cosmetisch probleem.