Wat zijn de oorzaken van snurken bij vrouwen?

Wat zijn de oorzaken van snurken bij vrouwen?

Volgens de National Sleep Foundation, 37 miljoen volwassenen snurkt consequent elke nacht. Hoewel mannen twee keer zo vaak als vrouwen te snurken, dat aantal egaliseert na de menopauze. De meest voorkomende oorzaak van snurken bij vrouwen is de gewichtstoename, maar er zijn andere bekende redenen vrouwen snurken.

Neusverstopping

Zoals slapen kan de achterkant van de mond, keel en neus verkleinen. Hoewel er verschillende redenen vernauwing, de meest voorkomende is een nasale obstructie. De obstructie kan worden veroorzaakt door gezwollen weefsel als gevolg van allergieƫn of een septum afwijking van een gebroken neus. Degenen met een obstructie neigen te ademen door de mond, waardoor een vibratie van weefsels.

Medicijnen

Volgens Medicinenet.com, kunnen sommige medicijnen bijdragen aan snurken. Bepaalde soorten medicijnen kunnen ontspannen van de spieren bevorderen en versterken een diepere slaap. Dit creƫert een kleinere luchtwegen en verhoogde weefsel trillingen.

Obstructief Slaap Apneu

Obstructief Slaap Apneu is een aandoening die ongeveer 18 miljoen mensen treft, volgens de National Sleep Foundation. Obstructief Slaap Apneu veroorzaakt ademhaling om te stoppen voor korte periodes tijdens de slaap. Ademhaling is gestopt wanneer de keel consequent niet open de luchtweg kan houden. Degenen met Obstructief Slaap Apneu ervaren laag zuurstofgehalte in het bloed, waardoor zij een verhoogd risico op cardiovasculaire problemen zoals hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten.

Goedaardige Snurken

Voor sommigen, snurken heeft geen medische redenering. Volgens Dr Joseph Scianna op Webmd.com, is snurken gewoon veroorzaakt door de bovenste luchtwegen turbulentie die trillingen van het zachte gehemelte en de huig veroorzaakt. Ook als vrouwen ouder worden, verliezen ze de spierspanning op alle gebieden, met inbegrip van het gehemelte, waardoor het gevoeliger voor trillingen.