Wat zijn de oorzaken van schouder bursitis?

Wat zijn de oorzaken van schouder bursitis?

De schouder heeft kleine met vocht gevulde blaasjes genoemd slijmbeurs die een kussen tussen de pezen, botten en de huid te voorzien. Schouder bursitis is een irritatie of ontsteking van een slijmbeurs in de schouder.

Overmatig gebruik

Volgens de Health System Universiteit van Virginia, de meest voorkomende oorzaken van bursitis zijn letsel of overmatig gebruik. Bijvoorbeeld, vaak uitstrekkende arm bij een hoge snelheid met een hoge lading (bijvoorbeeld pitching een honkbal) kan bursitis veroorzaken. Andere activiteiten die vaak leiden tot schouder bursitis zijn schilderen, opknoping behang of gordijnen of het wassen van ramen.

Andere oorzaken

Andere mogelijke oorzaken van schouder bursitis zijn infectie, artritis, ziekte van de schildklier en diabetes.

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van schouder bursitis zijn milde tot ernstige pijn en bewegingsbeperking van de schouder en arm.

Behandeling

Volgens het Hospital for Special Surgery, mogelijke initiële behandelingen voor schouder bursitis omvatten rust, ijs, anti-inflammatoire geneesmiddelen, steroïde injecties of ultrageluid, gevolgd door schouder versterkingsoefeningen na de pijn afneemt.

Preventie

Volgens de Universiteit van Michigan Health System, te helpen bursitis te voorkomen, op te warmen en strek je schouder voor activiteiten die overhead beweging van je armen te betrekken. Als u pijn in de schouder te ervaren tijdens deze activiteiten, vertragen totdat de pijn verdwijnt.

Overwegingen

Bursitis komt vaak samen met rotator cuff tendinitis.