Wat zijn de oorzaken van overmatige Skin Tags & Moles?

De huid tags en mollen komen relatief vaak voor huidaandoeningen die veel mensen ontwikkelen. De huid tags vormen geen gezondheid betreft, en terwijl de meerderheid van de mollen zijn onschuldig ook, moeten ze meer nauwgezet worden gevolgd vanwege potentieel gevaar van huidkanker. Desgewenst kan zowel mol en de huid tags worden verwijderd door een dermatoloog.

Skin Tags

Skin tags zijn kleine gebieden van de huid die uitsteken uit de omliggende huid. Doorgaans worden verondersteld te worden veroorzaakt door wrijving en worden meestal gevonden in gebieden waar de huid wrijft tegen de huid, zoals oksels en plooien van vet. Skin tags zijn meestal klein en vaak onopgemerkt blijven, maar ze kunnen groot of lastig gelegen zijn.

Skin Tag Removal

Skin tags zijn onschadelijk, maar ze kunnen hinderlijk als de huid en de kleding wrijven tegen hen geworden. Als de huid tags problemen heeft kunnen ze worden verwijderd. Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het verwijderen van hen, waaronder snijden, bevriezen, en branden. Vanwege het risico van infectie dient huid tag verwijderen alleen gebeuren door een arts. Skin tag verwijdering kan veel bloeden omdat ze zijn samengesteld uit levende huid verbonden bloedtoevoer veroorzaken.

Mollen

Melanocyten zijn cellen die van nature aanwezig zijn in de huid. Zij produceren melanine, het pigment dat de huid zijn kleur geeft. Soms is een groep van melanocyten in een klein gebied en de overmaat pigment ze produceren veroorzaakt mol.

Mollen en kanker

Mol verschijnen als donkere gekleurde vlek op de huid, en zij worden soms boven de omringende huid verhoogd. Moedervlekken zijn meestal onschuldig, maar er zijn bepaalde soorten die meer kans zich te ontwikkelen tot kanker. Volgens de Mayo Clinic, als je hebt een zeer grote moedervlek had sinds de geboorte of als u meer dan 50 moedervlekken u een groter risico voor het ontwikkelen van kanker.

Mole Removal

Terwijl de meerderheid van de mollen zijn onschuldig, moet je ook de eventuele te nemen die groter worden of anderszins veranderen van uiterlijk. Indien het uiterlijk van een moedervlek verandert, of als deze pijnlijk wordt of bloedt, moet u een arts te zien. Mollen kunnen ook worden verwijderd voor de gezondheid of cosmetische redenen. Zoals met de huid tag verwijderen, moet mol verwijdering alleen worden geprobeerd door een arts.