Wat zijn de oorzaken van overdraagbare ziekten?

Wat zijn de oorzaken van overdraagbare ziekten?

Overdraagbare ziekten zijn die van de ene persoon worden verspreid naar andere persoon, van dier tot dier, of van dier tot persoon, of vice versa. Het is waarschijnlijk dat iedereen neer met een besmettelijke ziekte op een bepaald punt in hun leven zullen komen. Het is belangrijk om te leren over de oorzaken van overdraagbare ziekten en manieren om de verspreiding te voorkomen. Bijvoorbeeld, sommige zeggen dat HIV veroorzaakt door seksueel contact. Dit is niet waar. Het is eenmaal zo verspreid. Oorzaken van overdraagbare ziekten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de agent, milieu, overdrachtmethode en gastheer.

De Agent

Meestal overdraagbare ziekten of virussen of bacteriën. Deze zijn bekend als middelen. Beide hebben de mogelijkheid om opmerkelijk vergelijkbare symptomen. In de meeste gevallen, moeten degenen die onzeker worden gecontroleerd door een arts om een ​​nauwkeurige diagnose te krijgen. In beide gevallen kan de arts een behandelplan voor te schrijven, als die bestaat, voor de patiënt.

Milieu

Een van de voornaamste oorzaken van infectieziekten vormt het milieu. Ziekten hebben veel meer kans om zich te verspreiden op plaatsen waar hygiënische praktijken zijn minimaal. Verder zijn rond mensen met besmettelijke ziekten is ook een hoog risico factor. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat het milieu zo schoon mogelijk te houden en vermijd direct contact met de mensen die ziek zijn waar mogelijk.

Transfer Methode

Overdraagbare ziekten kunnen worden overgedragen in een aantal verschillende manieren. De meest gevaarlijke zijn die kunnen worden overgedragen door de lucht. Lichaamsvloeistoffen vormen ook een uitstekende voertuig voor de overdracht, vooral speeksel, slijm en bloed. Seksueel contact is een andere manier om een ​​aantal vormen van overdraagbare ziekten overbrengen.

Gastheer

Elk virus een gastheer te hebben om een ​​levenscyclus van replicatie, die verantwoordelijk is voor uiteindelijk het maken van een persoon die ziek uit te voeren. Bacteriën, die leven gedurende langere tijd buiten samen moeten nog een uiteindelijk vinden. Daarom worden deze middelen ontwikkeld door evolutie zo snel mogelijk op zoek gaan naar een host.

Het voorkomen

Om voor een besmettelijke ziekte te bloeien, moet al deze factoren worden in de plaats. In sommige gevallen kan het middel worden voorkomen door een vaccin. In andere gevallen, het vechten voor besmettelijke ziekten op het milieu, overdracht methode of gastheer. Het houden van de omgeving schoon, het vermijden van overdracht methoden en het beoefenen van gezonde voeding en lichaamsbeweging kunnen allemaal helpen. Het dragen van een masker kan ook nuttig zijn.

Behandeling

Zodra een ziekte doet infecteren een persoon, kan er een aantal verschillende keuzes. Antivirale medicijnen kunnen helpen bij een verzwakking van de virus. Antibiotica kunnen bacteriën te doden. Er sommige virussen die immuun antivirale middelen en sommige bacteriën resistent tegen antibiotica. In sommige gevallen werd de behandeling gebaseerd op het controleren, in plaats van het verslaan van infectie.