Wat zijn de oorzaken van Onvolledige mammogram resultaten?

Wat zijn de oorzaken van Onvolledige mammogram resultaten?

Raak niet in paniek als je verteld is uw mammogram resultaten zijn onvolledig. Dit betekent meestal dat de radioloog heeft behoefte aan meer informatie om de meest accurate beoordeling van uw resultaten te maken. De radioloog kan verdere studies of kopieën van eerdere studies verzoeken voor vergelijkingsdoeleinden. Na bestudering van alle beschikbare informatie, zal uw mammogram worden gecategoriseerd op basis van BI-RADS, of de Breast Imaging Reporting and Database System gebruikt door de American College of Radiology.

Functie

Mammogrammen zijn lage dosis röntgenstraling van borstweefsel gebruikt om borstkanker op te sporen. Het National Cancer Institute raadt mammogrammen om de één tot twee jaar worden verkregen voor vrouwen in de leeftijd van 40 jaar en ouder. U kan worden gevraagd om een ​​baseline mammogram eerder te verkrijgen dan de leeftijd van 40, zodat het kan worden vergeleken met latere mammogrammen. Vrouwen met een voorgeschiedenis van borstkanker of een familiegeschiedenis van borstkanker kan mammogrammen nodig eerder dan 40 jaar en vaker dan om de één tot twee jaar.

Soorten Mammogrammen

Een screening mammogram gedaan voor vrouwen met geen tekenen of symptomen van borstkanker. Deze x-stralen kunnen borstlaesies die nog niet kan worden gezien of gevoeld door fysieke examen op te sporen. Diagnostische mammografie worden gedaan wanneer symptomen van borst pathologie aanwezig, waaronder brokken, tepel, pijn of gevoeligheid, verdikte huid over de borst, of een verandering van de borsten grootte of vorm. Een diagnostische mammografie kan ook gedaan worden als een vervolg op eventuele afwijkingen werden gevonden op uw screening mammogram, of als de radioloog heeft behoefte aan meer informatie.

Digitale mammografie

Digitale mammogrammen zijn verschillend van conventionele mammogrammen, dat de röntgenfoto direct op een computer en niet op film worden opgeslagen. Volgens het National Cancer Institute, omdat digitale beelden kunnen worden gemanipuleerd, vergroot of verbeterd kunnen subtiele verschillen tussen normaal en abnormaal borstweefsel gemakkelijker worden gedetecteerd dan bij conventionele film mammografie. Digitale mammografie kan geschikt zijn voor pre- of overgangsklachten vrouwen met dichte borsten zijn. Deze twee soorten van mammografie even kunnen detecteren borstkanker.

Aanslag

BI-RADS levert gestandaardiseerde beoordeling van borstbeeldvorming of de beeldvorming is een mammogram, een echografie of een MRI-scan. Als je beoordeling is voltooid, wordt uw beeldvorming worden toegewezen aan een van de zes categorieën: "1) negatief, 2) benigne bevinding, 3) waarschijnlijk benigne bevinding - een eerste korte-interval follow-up voorgesteld, 4) verdachte abnormality-- een biopsie moet worden beschouwd, 5) zeer suggestief voor maligniteit - passende maatregelen moeten worden genomen, of 6) bekend met biopsie bewezen maligniteit -. passende maatregelen moeten worden genomen "

Onvolledige Resultaat

Als uw arts besluit dat er meer informatie nodig is alvorens te bepalen welke categorie uw beeldvorming toe te wijzen, wordt deze toegewezen aan BI-RADS categorie 0 (nul): "Assessment is onvolledig - behoefte aanvullende beeldvorming en / of voorafgaand mammogrammen ter vergelijking. " Volgens de National Women's Health Information Center, als je dicht of vezelig borsten, kan verdere evaluatie met borst-echografie of MRI moet je. Als u andere borst imaging gehad in het verleden, kan uw radioloog willen de beelden en rapporten teneinde deze te vergelijken met de huidige X-ray, om zo accuraat mogelijk.