Wat zijn de oorzaken van obstructie van de urinewegen?

Verminderd vermogen om te plassen, flankeren of buikpijn of bloed in de urine kan een obstakel aan te geven. Volgens de Universiteit van Iowa Ziekenhuizen en klinieken website, oorzaken van urinaire obstructie onder tumoren of littekenweefsel in de urineleiders (de buizen aansluiten van de nieren en de blaas); prostaatvergroting; bloedstolsels; nier, blaas of ureter stenen; of bekkenfractuur.

Significantie

Urinaire obstructie kan het gevolg zijn van goedaardige of kwaadaardige oorzaken. Raadpleeg een arts als u problemen met plassen of de blaas of nieren pijn hebben, zodat uw aandoening kan worden gediagnosticeerd en behandeld.

Time Frame

Vroege opsporing en behandeling kan de prognose en kwaliteit van leven te verbeteren.

Identificatie

Om de oorzaak van een urinaire obstructie te identificeren, kan uw arts de medische beeldvorming van de urinewegen, een prostaat-examen, bloed-en urinetests en bekken X-stralen te gebruiken.

Preventie / Oplossing

Geblokkeerde ureters kan worden behandeld met een chirurgische ingreep om de buizen te deblokkeren. Prostaatvergroting wordt verlicht door medicatie of een operatie, terwijl bloedstolsels en stenen kunnen worden opgelost met medicatie.

Waarschuwing

Als de urinestroom wordt onderbroken of ernstig gestoord, kan nierschade optreden. Zonder behandeling kan deze aandoeningen levensbedreigend.