Wat zijn de oorzaken van neuropathie?

Wat zijn de oorzaken van neuropathie?

Neuropathie of zenuwbeschadiging wordt veroorzaakt door een aantal factoren. De meest voorkomende oorzaak van deze aandoening diabetes, met ten minste de helft van alle diabetici ontwikkelen een vorm van neuropathie. Trauma of druk op een zenuw of repetitieve bewegingen zoals typen kan leiden tot schade aan de zenuwen. Andere oorzaken van neuropathie zijn onder andere infecties, alcoholisme, vitaminetekorten en blootstelling aan giftige stoffen. Auto-immuunziekten zoals lupus en reumatoïde artritis kan ook leiden tot neuropathie.

Feiten

Miljoenen Amerikanen lijden aan een vorm van neuropathie. Ongeveer 30 procent van de neuropathie van onbekende oorsprong. Nog eens 30 procent complicaties van diabetes. De resterende neuropathieën worden veroorzaakt door giftige stoffen, voedingswaarde onevenwichtigheden, tumoren, voedingstekorten of auto-immuunziekten.

Significantie

Als mensen ouder worden, neuropathie wordt het een veel voorkomende klacht. Volgens The Neuropathie Association, meer dan 8 procent van de Medicare ontvangers neuropathie als hun primaire of secundaire diagnose. Neuropathie behandeling kost Medicare dan 3 miljard dollar per jaar.

Soorten

Er zijn veel verschillende soorten neuropathie, elk met zijn eigen symptomen en oorzaken. Neuropathie wordt gecategoriseerd door het type zenuw die is beschadigd. Mononeuropathie verwijst naar schade aan een perifere zenuw. Carpaal tunnel syndroom is een voorbeeld van mononeuropathie, en wordt veroorzaakt door de compressie van een zenuw in de pols. Polyneuropathie is zenuwbeschadiging die optreedt in vele gebieden van het lichaam.

Symptomen

Symptomen van neuropathie kan variëren van de ene persoon naar de andere. Ze kunnen vaak subtiel zijn op het eerste. Tenen beginnen tintelen of voelen verdoofd. Het gevoel kan zo vaag als de sensatie die je draagt ​​sokken als je niet zijn. Symptomen kan soms ondraaglijk geworden, met brandende, stekende of pijnscheuten in je voeten of over je hele lichaam.

Complicaties

Onbehandelde neuropathie kan leiden tot permanent verlies van de zenuwfunctie, spieratrofie en weefselschade. Bestaat een verminderd vermogen om aan routinematige activiteiten, wat resulteert in een verminderde kwaliteit van leven.

Preventie / Oplossing

Een medische aandoening, dat is een risicofactor voor neuropathie moet zorgvuldig worden beheerd. Diabetici moeten streven naar een goede controle van de bloedsuiker. Als u denkt dat u een probleem met alcohol hebben, bespreek dit dan met uw arts. Vermijd repetitieve bewegingen en giftige chemicaliën. Streven naar een dieet dat veel fruit, groenten en volle granen bevat, en voorzien van een vitaminesupplement.