Wat zijn de oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen?

Nachtelijk zweten zijn niet alleen vaak een pre-menopauzale vrouwen. Ze zijn ook een veel voorkomend verschijnsel bij mannen. Er zijn minstens 173 medische aandoeningen die nachtelijk zweten veroorzaken. Niet alle nachtelijk zweten zijn alarmerend, maar kan veroorzaakt worden door ernstige medische aandoeningen die moeten worden onderzocht door een arts. Het is veel gemakkelijker voor uw arts om de oorzaak van nachtelijk zweten te bepalen of u eerst uitsluiten dat omgevingsfactoren. Zorg ervoor dat u uw arts te vertellen over eventuele medicijnen die u gebruikt.

Night Sweats door medicijngebruik

Er zijn verschillende oorzaken van nachtelijk zweten bij mannen die niet levensbedreigend, en medicatie is over het algemeen een van hen. Ze zijn voorzien van anti-depressiva, paracetamol, Viagra en nitroglycerine. Deze geneesmiddelen en anderen reageren met chemie van het lichaam en de oorzaak nachtelijk zweten. Sommige medicijnen kunnen worden vermeden, maar anderen niet. Als de symptomen aanhouden u met uw arts te praten over een mogelijke overstap naar een andere medicatie.

Milieu

Denk aan uw omgeving. Als de kamer dat je slaapt in een te warm, kan het nachtelijk zweten veroorzaken. Na te veel dekens is een andere oorzaak van nachtelijk zweten. Deze oorzaken zijn het makkelijkst op te lossen. Het is gewoon een kwestie van het aanpassen van de temperatuur, of het verwijderen van een deel van de covers. Niet alleen zijn deze het gemakkelijkst te genezen, maar ook de beste beginpunt elimineren factoren.

Stress

Stress is een van de meest voorkomende oorzaken van nachtelijk zweten met betrekking tot mannen. Stress of angst legt een druk op elk orgaan in het lichaam. Het verhoogt de hartslag en verhoogt het niveau van adrenaline. Stress activeert ook de zenuwen die leiden naar de zweetklieren. Stress brengt je lichaam in de strijd of vlucht modus. Deze factoren zullen alleen de kans nachtzweten verhogen.

Oorzaak onbekend

Idiopathische hyperhidrosis is een vorm van nachtelijk zweten is niet gekoppeld aan een medische of milieuconditie. Met deze aandoening het lichaam over-produceert zweet en kan niet worden gekoppeld aan een medische of milieu veroorzaken. Het zweten komt meestal voor op de hoofdhuid, onder de armen, op de handen en de voeten. Er is een chirurgische ingreep die nu kan helpen met deze aandoening. Deze procedure heeft vele lijders van idiopathische hyperhidrose. ETS-endoscopische thoracale sympathectomie is een proces waarbij de zenuw die zweet regelt is gewoon knippen in de probleemgebieden.

Medische aandoeningen

Er zijn verschillende ernstige medische aandoeningen die nachtelijk zweten kunnen veroorzaken. Sommige van deze aandoeningen omvatten tuberculose, hypoglycemie, kanker en infecties. Tuberculose is de meest voorkomende medische aandoening aan nachtelijk zweten veroorzaken. De belangrijkste vorm van kanker lymfoom. Nachtelijk zweten is vaak een vroeg symptoom van lymfoom, maar meestal niet het enige symptoom. Infecties zoals ontsteking van de hartkleppen ook bekend als endocarditis kan ook een oorzaak voor nachtelijk zweten zijn. Een andere medische oorzaak van nachtelijk zweten is aids. Aids is een auto-immuun-deficiëntie, dat het vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden vermindert.

Hormonen

Het ontbreken van een normale testosteronspiegel bij mannen kunnen nachtelijk zweten veroorzaken. Deze oorzaak komt vaker voor bij mannen boven de leeftijd van 50 jaar als je ouder wordt je niveau van testosteron beginnen te dalen. Dit hormoon daling genoemd andropauze niet zo snel gebeuren mannen menopause doet vrouwen. Het is een zeer langzame en geleidelijke daling van de testosteronspiegel. Mannen kunnen hebben opvliegers en nachtelijk zweten hetzelfde als vrouwen. Deze aandoening treft slechts ongeveer 5 procent van de mannelijke bevolking. Hormoonvervangende therapie kan helpen met dit probleem.

Identificatie

Het is belangrijk om te beginnen uitsluiten van de niet-medische voorkomende oorzaken eerste. Als de kamer dat je slaapt in een te heet, het afkoelen. Verminder stress niveaus. Stress of angst niet alleen veroorzaakt nachtelijk zweten, maar het is moeilijk op je algehele gezondheid. Zodra niet-medische aandoeningen zijn uitgesloten, is het tijd om een ​​arts om de oorzaak vast te stellen te zien.