Wat zijn de oorzaken van MS?

Wat zijn de oorzaken van MS?

Wat zijn de oorzaken van MS?

Multiple sclerose (MS) is een degeneratieve, auto-immune ziekte die de hersenen en ruggenmerg, die het centrale zenuwstelsel (CZS) te vormen beïnvloedt. Wetenschappers proberen te bepalen waarom het immuunsysteem van het lichaam aanvalt myeline (een vette beschermende omhulsel dat de zenuwen dekt in het CZS), breekt daardoor communicatie (doorgegeven via de zenuwen) van de hersenen naar de vitale organen.
MS onderzoek blijft zeer uitdagend vooral omdat de aangetaste weefsel diep in de hersenen van de patiënt en het ruggenmerg, die toegang tot de getroffen gebieden erg bemoeilijkt ingebed zijn. Echter, onderzoek in samenwerking binnen vier belangrijke disciplines eens dat MS waarschijnlijk veroorzaakt door een combinatie van defecte immuunrespons milieu, infectie en genetica. We weten nog niet precies waarom deze factoren beschadigen de CZS-weefsel.

Immunologie

Wetenschappers zijn het erover eens dat MS een auto-immuunziekte. Met andere woorden, de hersenen en ruggenmerg aangevallen door het immuunsysteem. Waarom het lichaam doet dit nog niet goed begrepen. Volgens de Mayo Clinic, mensen zijn op een iets hoger risico op het ontwikkelen van MS als ze schildklierziekte, type 1 diabetes of inflammatoire kom ziekte - alle auto-immuunziekten.
Wijdverspreide klinische studies hebben aangetoond dat het verloop van MS beneden kan worden vertraagd met immunosuppressiva, die, zoals de term doet vermoeden, onderdrukt het immuunsysteem. Echter, dit stelt de patiënt bloot aan infecties.
Er is ook een school van denken die gelooft chronische stress kan het immuunsysteem aantasten, wat de aard van de ontstekingsreactie gezien bij MS-patiënten.

Milieu

Vastgesteld is dat MS vaker in landen die verder van de evenaar. Nogmaals, het is niet duidelijk waarom dit het geval is. Migratiepatronen blijkt dat mensen die geboren zijn in gebieden met een hoger risico van MS te hebben en te migreren naar een gebied met een lager risico voor de leeftijd van 15, het verwerven van het risicoprofiel van de nieuwe omgeving. Studies zijn momenteel aan de gang om een ​​link tussen MS, het milieu en de leeftijd / hormonen die betrokken zijn in de puberteit te vestigen.
Vitamine D, afgeleid door het lichaam uit zonlicht, is aangetoond dat het immuunsysteem te versterken, dat is de reden waarom mensen die wonen in de buurt van de evenaar zijn gedacht te sterker immuunsysteem, dat de strijd tegen auto-immuunziekten zoals MS hebben. Wetenschappers zijn ook onderzoek naar de effecten van giftige stoffen als industrieel afval en schadelijke chemische stoffen in voedsel en water.

Infectie

Virologie onderzoek heeft vastgesteld dat bepaalde virusstammen veroorzaken ontstekingen. Voorkomende infecties zoals het Epstein-Barr, mazelen en herpes kon breken de bloed / hersenbarrière, waardoor demyelinisatie (vernietiging van de beschermende myelineschede). Onderzoek is momenteel een mogelijke relatie tussen virale infectie / bacteriën en MS stellen.

Genetica

Volgens Center Duke University's voor Menselijke Erfelijkheid, MS is geen typische genetische aandoening. Echter, er is een gevestigde genetische band sinds vóór het begin van de 20e eeuw, waaruit bleek een verhoogd risico op een eerste, tweede en derde graad familieleden van personen met MS. Onderzoek van een tweeling geven ook een genetische link.
Zoals het geval is met de meeste MS-onderzoek, wat we niet weten is veel meer dan wat wij doen. Een school van denken mening dat, hoewel een individu een MS-gen mag dragen, zal hij / zij niet per se te krijgen MS in zijn / haar leven, tenzij een milieufactor zet een auto-immuunreactie.