Wat zijn de oorzaken van Metatarsalgia?

Wat zijn de oorzaken van Metatarsalgia?

Metatarsalgie is een voetblessure gekoppeld aan overmatig gebruik. De pijn wordt gevoeld in de bal van de voet waar de middenvoet gewrichten bevinden. Metatarsalgia kan worden veroorzaakt door toegeknepen zenuwen, ziekte, botafwijkingen of artritis. In sommige gevallen, pijn in de bal van de voet is een symptoom van een ander medisch probleem.

Morton's neuroom

Morton neuroma, ook wel Morton's metatarsalgie, beïnvloedt de zenuwen die tussen de botten in de voet zogenaamde metatarsale botten liggen. De zenuwen, de zogenaamde plantaris digitale zenuwen, dikker worden door goedaardige groei van het weefsel, waardoor pijn, branderig gevoel en een gevoel van intensivering op iets. Het dragen van schoenen die niet passen of vernauwen de voeten, zoals hoge hakken kan leiden tot deze aandoening.

Overmatig gebruik

Lopers en atleten meestal last van metatarsalgie veroorzaakt door deelname aan zware fysieke activiteit. Na verloop van tijd de spanning aan de middenvoet gewrichten veroorzaakt een ontsteking in het gebied als gevolg van de pijn bij het lopen.

Hamertenen

Een hammertoe is een misvorming van de botten in de drie gewrichten van de teen. De onderste gewricht en middelste teen gewrichten worden neerwaarts gebogen, terwijl het bovenste gewricht bochten naar boven, waardoor de teen te laten uitzien als een hamer. Omstandigheden die hammertoe kunnen veroorzaken omvatten knobbels, reumatoïde artritis, schoenen die niet goed of letsel passen aan een of meer tenen. Dit type teen misvorming kan in de familie. De oorzaak van metatarsalgie met hamertenen is dat vetweefsel die heeft geleverd aan een aantal demping voor de bal van de voet naar voren wordt geschoven onder de tenen, waardoor de bal uncushioned.

Sesamoiditis

Een oorzaak van metatarsalgie is Sesamoiditis, een aandoening gekenmerkt door pijn optreden rond de sesambeen, een klein bot die zit onder de middenvoet dat toetreedt tot de grote teen. Sesamoiditis wordt vaak veroorzaakt door overmatig of een breuk in het bot. De omliggende weefsels en ligamenten opzwellen. Dansers, mensen met een hoge bogen, joggers en vrouwen die hoge hakken dragen zijn meest getroffen door deze aandoening.

Ziekte Freiberg's

Letsel aan het bot kan soms leiden tot het afsterven van weefsel in delen van de botten in de middenvoetsbeentjes. Dit gebeurt meestal in de teen naast de grote teen heet de tweede middenvoetsbeentje hoofd. Mensen die het meest worden getroffen door deze aandoening zijn tienermeisjes die snel groeien en die mensen van wie het bot verbonden met de grote teen te kort is. Herhaalde belasting van dit gebied brengt de metatarsalgie.