Wat zijn de oorzaken van klompvoet?

Wat zijn de oorzaken van klompvoet?

Een baby kan worden geboren met een klompvoet of met klompvoeten. Deze misvorming geen pijn voor het kind aanvankelijk maar kan resulteren in een groot aantal medische latere leeftijd indien niet gecorrigeerd. De medische gemeenschap heeft geprobeerd om de oorzaak van de klompvoet te ontdekken voor meer dan 100 jaar. Er zijn veel theorieën, maar geen definitief antwoord op de vraag waarom een ​​kind wordt geboren met een klompvoet.

Aangeboren Talipes equinovarus

De medische naam voor een klompvoet is aangeboren talipes equinovarus, volgens Clubfeet.net. Jongens zijn getroffen met deze aandoening vaker dan meisjes. Klompvoet wordt beschouwd als een genetische aandoening. Als een van de ouders heeft een klompvoet, is de kans groot dat deze voorwaarde zal worden doorgegeven aan zijn kind.

Twisted Foot

Al jaren de medische gemeenschap gedacht dat een klompvoet werd veroorzaakt door de foetus 'voet wordt gedraaid of verkeerd gepositioneerd, terwijl in de baarmoeder. Echter wordt nu aangenomen dat omgevings- en genetische factoren kunnen leiden tot de geboorte defect.

Afwijkingen in spieren

Zuigelingen die een clubfoot is gevonden dat aan histochemische afwijkingen in de peroneale en posteromedical spiergroepen bezitten. Wetenschappers geloven dat dit het resultaat van wijzigingen in de baarmoeder leven kan worden veroorzaakt door een beroerte of een andere vorm van neurologische gebeurtenis, die leidt tot paraparese (lichte verlamming) of milde hemiparese in de foetus.

Omgevingsfactoren

De March of Dimes meldt dat omgevingsfactoren, in aanvulling op de genetica, kan een kind in gevaar brengen van het ontwikkelen van klompvoet. Dat zijn onder meer een zwangere vrouw het gebruik van drugs, infectie, roken of andere negatieve vorderingen op de foetus, terwijl in de baarmoeder. De March of Dimes merkt ook op dat een kind geboren met een klompvoet of klompvoeten heeft meestal geen andere aangeboren afwijking te hebben; echter, kan een klompvoet (of voeten) de uitkomst zijn als een kind wordt geboren met een open ruggetje. Dit gebeurt omdat er beschadigde zenuwen in de open rug, die een negatieve impact hebben op de benen en voeten heeft.

Nieuwe bevindingen

Onderzoek naar de oorzaak van een klompvoet is onlangs gedaan door de kinderen medische liefdadigheidsinstelling genaamd Sparks. Een studie toonde aan dat een ongewone variant die folaat processen in het lichaam getoond in de systemen van kinderen klompvoeten hebben. Dit onderzoek werd geleid door klinisch geneticus Zosia Miedzybrodzka en epidemioloog Linda Sharp.

Roken

Vrouwen die komen uit gezinnen waar klompvoet heerst worden vooral aangemoedigd om niet te roken tijdens de zwangerschap, omdat hun risico op een kind met deze aangeboren afwijking is 20 keer zo groot als ze blijven roken tijdens de zwangerschap, volgens de March of Dimes.

Andere overwegingen

De Journal of Children's Orthopedie (zie bronnen) merkt op dat sommige onderzoekers geloven dat een klompvoet is het gevolg van spier afwijkingen, vasculaire of joint laesies, misvormde botten of abnormale pezen en ligamenten. Een andere school van gedachte, dat het tijdschrift opmerkt, is dat klompvoet is het resultaat van de voet rust op een eigenaardige en twisted mode terwijl zwangerschap optreedt, zoals vermeld in paragraaf 2.