Wat zijn de oorzaken van Kanker?

Alcohol

Levercirrose is een aandoening die wordt gekenmerkt door de lever krijgen getekend. Een van de belangrijkste redenen voor cirrose is overmatig alcoholgebruik. De lever filtert het bloed van toxines en onzuiverheden. Bij drinkt grote hoeveelheden alcohol voor een lange tijd, de lever echt moeilijk te breken werken die schadelijk is en daardoor leidt tot cirrose.

Hepatitis

Er zijn vier soorten hepatitis. Hepatitis B en C kunnen zwelling, irritatie, cirrhose en ook leiden tot leverkanker. Ze kunnen worden verkregen uit het gebruik van vuile naalden, bloedtransfusies en het hebben van onbeschermde seks met iemand die besmet is. Alcoholgebruik kan ook verergeren de aandoening.

Steroïden

Veel professionele en recreatieve bodybuilders hun toevlucht tot het gebruik van steroïden om de massa te krijgen en te onderhouden. Zij kunnen affectieve bij het opbouwen van spieren, maar ze komen ook met schadelijke bijwerkingen, niet te vermelden dat ze illegaal zijn. Bij gebruik voor langere tijd kunnen zij uiteindelijk tot leverkanker.

Kankerverwekkende stoffen

Aflotaxins zijn kankerverwekkende stoffen die zijn gevonden in rijst, tarwe, sojabonen, pinda's en maïs. Zij worden gewoonlijk gevonden in tropische klimaten en bij blootstelling aan hen lange tijd, kunnen ze leiden tot leverkanker.

Water

Er zijn sommige delen van de wereld en zelfs de Verenigde Staten die het drinkwater verontreinigd met arseen. Vervolg verbruik van water dat arseen kan leiden tot leverkanker bevat.