Wat zijn de oorzaken van Itchy Feet?

Er zijn veel dingen die onze voeten in contact komen met op een dagelijkse basis die krankzinnige jeuk, zoals bezwete sokken en schoenen, kleedkamer vloeren en het openbare zwembad kan veroorzaken. Weten hoe je de jeuk te stoppen, zodat het niet kan terugkomen, zal afhangen van wat de oorzaak is.

Dermatitis

Contact dermatitis is een aandoening die jeukende voeten kunnen veroorzaken en het is meestal het gevolg van iets dat je voeten in contact zijn gekomen met. Volgens Podologie Network.com, zijn er twee soorten van contact dermatitis dat de voeten van invloed zijn: primaire irriterende dermatitis en allergische dermatitis. Primaire irritatie dermatitis veroorzaakt door irriterende allergische dermatitis wordt veroorzaakt door een allergische reactie op een stof. Primaire irriterende dermatitis wordt best behandeld met koude kompressen. Allergische dermatitis reageert goed op hydrocortison en andere topische steroïden.

Zwam

Voetschimmel wordt veroorzaakt door een schimmel bekend als Trichophyton rubrum, die gedijt in vochtige, donkere plaatsen. De Mayo Clinic legt uit dat Trichophyton rubrum is ook de schimmel die ringworm en Jock jeuken veroorzaakt. Trichophyton rubrum veroorzaakt de jeuk tussen de tenen en pijnlijke prikken en branden. Jeuk en kraken kan ook op de huid van de tenen en voetzolen met extreme droogte. Milde gevallen schimmels worden behandeld met lokale, over-the-counter anti-schimmel medicatie. Als de schimmel hangen, moet een arts een sterkere anti-schimmel voorschrijven.

Bacterie

Schimmel voorwaarden die niet goed worden behandeld, zoals bacteriële infectie kan leiden tot meer gecompliceerde gezondheid situaties. Dit geldt vooral als ernstige jeuk en krabben leidt tot onderbrekingen in de huid die de bacteriën te voeren. CNN Health meldt dat de bacteriële infectie is eigenlijk een secundaire infectie die een afbraak van weefsel en pijnlijke plekken tussen de tenen veroorzaakt. Naast lokale antimycotica medicatie, kan een arts een oraal antibioticum voorschrijven om te helpen het lichaam bij het bestrijden van de infectie en de bacteriën te doden.

Eczeem

Er zijn verschillende soorten van eczeem die invloed hebben op de voeten en hen jeuken. Het meest voorkomende type is atopisch eczeem, waardoor de voeten droog, ontstoken en rood van kleur worden. Discoïde eczeem zal letsels veroorzaken op de voeten die kunnen ademen, en spataderen eczeem optreedt bij patiënten die gevoelig zijn voor spataderen zijn. Dr Foot legt uit dat spataderen eczeem kunnen veroorzaken de voeten te worden ontstoken en vol laesies geworden. De laesies gewoonlijk voor rond de enkels en kan leiden tot zweren van de huid. Elk type eczeem wordt behandeld met lokale steroïde zalven.

Het voorkomen

Meest voet omstandigheden die leiden tot jeuk kan worden voorkomen door het nemen van een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen. Houd je voeten schoon en droog om schimmelinfecties te voorkomen. Drogen van uw voeten goed na het baden, gebruiken voet poeders en verander je sokken als je voeten worden bezwete. Moeder Nature.com raadt het wassen van je sokken in verschillende soorten afwasmiddel te vinden welke contacteczeem en stopt u het gebruik kunnen worden veroorzaakt. Droge, schilferige voeten die worden veroorzaakt door eczeem kan worden verlicht door het bevochtigen met vitamine E lotions en crèmes die ureum bevatten.