Wat zijn de oorzaken van intra-oculaire oogdruk?

Intraoculaire oogdruk wordt veroorzaakt door een opeenhoping van vocht dat resulteert in een verhoogde druk in het oog. Dit kan ook optreden wanneer het oog niet goed uitlekken. Verhoogde intraoculaire druk veroorzaakt glaucoom, een afname van perifere of centrale zicht.

Identificatie

Identificeren intraoculaire druk gebeurt met een tonometer inrichting die druk uitoefent op het oog. De hoeveelheid druk die nodig is om het oog plat is het gevolg van de druk. Normale intraoculaire druk tussen 10 en 20 mm Hg kwik.

Time Frame

Routine oogonderzoek wordt gevolgd zodat de oogarts intraoculaire druk te bepalen of deze verhoogd kan controleren. De test duurt slechts enkele minuten en is relatief pijnloos.

Waarschuwing

Verhoogde oogdruk moeten onmiddellijk worden herkend en gediagnosticeerd, omdat het een waarschuwing teken van glaucoom kan zijn. Onbehandelde glaucoom kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen, met name perifere visie.

Preventie / Solution

Verhoogde intraoculaire druk kan niet worden voorkomen, maar het kan effectief worden behandeld met dagelijkse oogdruppels dat lagere oogdruk helpen. Laser chirurgie kan ook worden geïmplementeerd dat oog drukopbouw kan verlichten en ontlasten intraoculaire oogdruk.

Overwegingen

Verhoogde oogdruk en glaucoom neiging om te draaien in gezinnen. Kinderen van een ouder die een hoge oogdruk moet regelmatig oogonderzoek hebben, zodat het eerste teken van een verhoogde intra-oculaire druk kan worden herkend en aangepakt.