Wat zijn de oorzaken van Holiday Depressie

Wat zijn de oorzaken van Holiday Depressie

Het lijkt ironisch dat de feestdagen een gemeenschappelijke tijd voor depressie zou zijn, en toch, veel mensen geraakt met het tijdens de meest 'prachtige tijd van het jaar. " De oorzaken voor vakantie depressie zijn net zo gevarieerd als de individuen ervaren.

Family Problems

Hoewel de familie problemen depressie op andere punten kan veroorzaken door het jaar, kan het vakantieseizoen het versterken. De feestdagen zijn meestal gezien als een tijd voor familie en vrienden. Voor degenen die geen familie, of hebben een familie-systeem, dat is onveilig en misbruik, het verlies wordt meer merkbaar tijdens de feestdagen. De enorme omvang van het verlies kan leiden tot verdriet, dat leidt tot depressie.

Spanning

Een andere oorzaak van vakantie depressie is stress. De vakanties worden verondersteld een vreugdevolle tijd zijn, en toch, ze veroorzaken ook een hoop stress. Er zijn cadeautjes te kopen en wikkel, koekjes worden gemaakt en de partijen die moeten worden bijgewoond. De eisen en verwachtingen van het seizoen kan strip de vreugde weg en depressie veroorzaken.

Financiële problemen

Financiële problemen zijn een stressor hele jaar lang. Echter, op vakantie tijd, worden ze een nog grotere last en kan bijdragen aan een depressie vakantie. Schuld kan in, omdat de financiële worstelingen beïnvloeden hoeveel vakantie-uitgaven can-- of niet kan - plaatsvinden. Andere tijden, stress sets in, want er zijn vakantie verwachtingen waarmaken, zoals reizen om familie te zien, en elke verplichting kost geld om te vervullen.

Eenzaamheid

De ouderen ervaring depressie in vakantietijd als gevolg van het gevoel verwaarloosd of eenzaam. Dit geldt met name voor mensen in verpleeghuizen of degenen van wie de kinderen ver weg wonen. Ouderen die hebben verloren echtgenoten en vrienden kunnen ook zelf worstelt met een depressie in deze tijd van het jaar. Ze herinneren zich het leven zoals het ooit was, en kunnen worstelen om grip te krijgen op de manier waarop het nu is.

Verandering in Routine

Het vakantieseizoen verstoort de normale routine van het leven. De kinderen zijn op vakantie van school, er zijn werk feesten bij te wonen, en meer winkels dan gebruikelijk moet worden gedaan. Wanneer routines worden verstoord, ook al is het voor de feestdagen, kan het resulteren in gevoel van chaos en een gevoel van onrustig. Dit is een andere bijdragende oorzaak van vakantie depressie.

Verandering in Dieet

Als vakantiegeld eisen verhoging, familiediners en gezond eten kan worden verwaarloosd. De consumptie van suiker en cafeïne verhoogt. Hoewel deze geven een kortstondige impuls, de na-effecten van deze stoffen dragen bij aan depressie vakantie.

Tijd van het jaar

Een andere oorzaak van vakantie depressie meer gerelateerd aan het jaargetijde dan de werkelijke feestdagen zelf. Seasonal Affective Disorder, ook wel bekend als SAD, komt voor in de winter. SAD begint meestal in november, die samenvalt met de officiële feestdagen. SAD optreedt als gevolg van een gebrek aan zonlicht, die verschuivingen in de hersenen chemicaliën en hormoonspiegels veroorzaakt.