Wat zijn de oorzaken van haaruitval en laag kaliumgehalte in Jonge Vrouwen?

Wat zijn de oorzaken van haaruitval en laag kaliumgehalte in Jonge Vrouwen?

Haaruitval bij jonge vrouwen kan een tijdelijk gevolg van bepaalde medicijnen voorschrijven, een vitamine tekort of stylen van haar op een bepaalde manier te zijn. Volgens youngwomenshealth.org, die wordt geassocieerd met Children's Hospital Boston, wanneer haar optreedt bijzonder lage kaliumspiegel, kan een teken van een eetstoornis.

Traction Alopecia

Jonge vrouwen die hun haar dragen trok zich terug in een paardenstaart of staartjes, broodje of cornrows kan traction alopecia, wat kan leiden tot littekens van de hoofdhuid, volgens familydoctor.org ervaren. Als het trekken en de spanning wordt gestopt voordat de littekens zich ontwikkelt, zal het haar normaal teruggroeien; anders zal haaruitval blijvend zijn. Met behulp van strakke haar rollen kan ook leiden tot deze vorm van haaruitval. (Zie Referentie 2.)

Gebrek aan vitaminen en mineralen

Volgens purehealthandbeauty.com kunnen onvoldoende hoeveelheden vitaminen C en E leiden tot slechte circulatie in de hoofdhuid, wat kan leiden tot haaruitval en broos haar. Bovendien kan een gebrek aan mineralen, zoals kalium, zink en ijzer, scalp weefsel veroorzaken breken en leiden tot verlies van het haar. (Zie Referentie 3.)

De anticonceptiepil

Volgens de American Association haaruitval, kunnen jonge vrouwen die gevoelig zijn hormonale veranderingen in hun lichaam gevoelig hormoon-gerelateerde haaruitval. Omdat de pil onderdrukt de ovulatie met de hormonen oestrogeen en progestageen, veel vrouwen last van haaruitval, terwijl aan de pil of kort na het stoppen met het gebruik ervan. (Zie Referentie 1.)

Boulimia

Boulimia nervosa is een eetstoornis waarbij lijders binge eten, vaak consumeren van 3.000 tot 5.000 calorieën in een uur, en dan gebruik maken van drastische maatregelen, zoals het innemen van laxeermiddelen, het opwekken van braken of sporten overdreven, om de calorieën die ze hebben gegeten elimineren. Volgens eatingdisordersonline.com, kan zuiveren leiden tot uitdroging en lage elektrolyt niveaus in het lichaam, wat resulteert in een onvoldoende aanvoer van kalium. (Zie Verwijzingen 4 & 6)

Anorexia

Anorexia nervosa is een eetstoornis waarbij patiënten hebben een extreme angst in gewicht. Vrouwen met anorexia hebben een vertekend lichaam, en dus, hongeren zichzelf of uit te oefenen te veel om te voorkomen dat het verkrijgen van gewicht. Naast overmatig gewichtsverlies, youngwomenshealth.org stelt dat anorexia kan last van haaruitval en een laag kaliumgehalte als gevolg van uitdroging. (Zie Referentie 5.)