Wat zijn de oorzaken van gewichtstoename bij oudere vrouwen?

Wat zijn de oorzaken van gewichtstoename bij oudere vrouwen?

Wanneer een vrouw aangaat peri-menopauze wordt dan volledig van de menopauze, haar hormonen aanvankelijk fluctueren wild dan ophouden te functioneren. Tenzij een vrouw ervaart een vroeg begin van de menopauze, ze is waarschijnlijk van middelbare leeftijd of voorbij toen ze aangaat menopauze. Veel oudere vrouwen ervaren gewichtstoename in deze tijd van het leven.

Minder actief, trager metabolisme

Zowel mannen als vrouwen hebben de neiging om gewicht te krijgen als ze ouder worden, omdat ze minder actief zijn en hun metabolisme is natuurlijk vertragen. Als een vrouw wordt los bewegings, ze verliest spier, die wordt vervangen door vet, dat vertraagt ​​de snelheid waarmee calorieën worden verbrand.

Verandering in de Body Shape

Door de verandering in hormonale activiteit, wanneer een vrouw heeft gewichtstoename tijdens de menopauze gewicht accumuleert rond de buik plaats van op de dijen en heupen. Het hormoon oestrogeen wordt opgeslagen in vet. Bij binnenkomst menopauze kan het zijn dat het lichaam probeert te hangen op oestrogeen, die neemt af, en wel vastpakken de vetcellen. Wanneer androgenen, die de mannelijke hormonen verhogen bij een vrouw zoals haar oestrogeen verlagen, hetgeen kan leiden tot mannelijke functies, zoals een dikke buik. Wanneer progesteron daalt dit veroorzaakt retentie en opgeblazen gevoel water, waardoor je kijken groter. Als uw bloedsuikerspiegel fluctueert, kan deze vertragen uw stofwisseling en het verhogen van uw eetlust. Wanneer hormonen dalen, kan dit het moeilijker maken om calorieën in rust verbranden, vooral wanneer.

Genetische aanleg

Als je moeder en oma aangekomen na de menopauze, kan je genetisch voorbestemd om hetzelfde te doen, verklaart de Mayo Clinic, dus je gaat te hebben ijverig over het houden van het gewicht af te zijn.

Slaap

Bedenk hoeveel je slaapt, Oudere vrouwen die slapen vijf of minder uren per nacht meer wegen dan vrouwen die zeven uur slapen, merkt Seniorjournal.com. Op dit moment is de medische gemeenschap ISNA € ™ t zeker waarom verminderde resultaten slapen in gewichtstoename. Echter, kan het zijn dat minder slaap beïnvloedt een persona € ™ s stofwisseling en de hoeveelheid calorieën die de persoon verbrandt in rust. Een andere mogelijkheid is dat degenen die minder slapen rond minder kan bewegen en verbranden minder calorieën. Onwillekeurige activiteit genaamd NEAT of niet-oefening in verband thermogenese, die omvat friemelen, het zijn zenuwachtig en staan ​​in plaats van zitten, kunnen minder vaak in die slapen minder uren optreden.

Gevaren voor de gezondheid

Gewichtstoename wanneer een vrouw na de menopauze is gevaarlijk voor haar gezondheid. Het kan leiden tot hartziekte, type 2 diabetes en een verhoogde kans op uiteenlopende soorten kanker, waaronder borstkanker en colorectale kanker.