Wat zijn de oorzaken van gehoorverlies?

Horen is de mogelijkheid om geluid waar te nemen. Mensen kunnen hun vermogen om geluiden voor een verscheidenheid van redenen, waaronder ziekte en veroudering verliezen. Gehoorverlies kan variëren van mild onvermogen om bepaalde geluiden op bepaalde decibel zien wel doordat waarnemen geluid.

Aangeboren gehoorverlies

Aangeboren gehoorverlies verwijst naar een gehoorverlies dat is genetisch van oorsprong. Bepaalde voorwaarden kan gehoorverlies als gevolg van chromosomale afwijkingen veroorzaken. Voorbeelden van ziekten die aangeboren gehoorverlies veroorzaken omvatten Treacher-Collins syndroom, Alport syndroom, het syndroom van Down en het Syndroom van Crouzon. Veel van deze aandoeningen ook leiden tot andere afwijkingen zoals nierproblemen, craniale misvorming en gezichtsverlies. Correcties voor aangeboren gehoorverlies kan variëren van een eenvoudige geleidende hoofdband gedragen op het hoofd tot oor ontwikkeling misvormingen vervangen om implantaten cochleaire correcte volslagen doofheid helpen.

Vroeggeboorte

Premature baby's lopen het risico voor gehoorverlies. Volgens een rapport van David E. Trachtenbarg, MD, en Thomas B. Goleman, MD, in het 1 mei nummer van het American Family Physician, ongeveer 5 procent van de baby's geboren vóór 32 weken hebben significant gehoorverlies door de tijd dat ze vijf jaar. Alle baby's worden gescreend op gehoorverlies, zodat eventuele problemen vroegtijdig kunnen worden gecorrigeerd met intensieve therapieën en technologische apparaten zoals gehoorapparaten.

Infecties

Oorinfecties, ook bekend als otitis media, later een ontsteking van het middenoor als gevolg van de ophoping van vocht. Oorinfecties komen veel voor bij kinderen. De meeste zijn onschadelijk. Echter, kunnen ernstige oorontsteking waarbij het binnenoor en herhaalde oor infecties langdurig gehoorverlies bij jonge kinderen. Kinderen hebben meer kans op oorontsteking krijgen dan volwassenen omdat hun buis van Eustachius zijn kleiner en smaller dan een volwassenen. Oorontsteking kan leiden tot beschadiging van de botten in het middenoor en het moeilijker voor hen om geluiden te dragen. Gehoorverlies kan tijdelijk zijn, of het kan permanent na herhaalde infecties.

Geneesmiddel

Het nemen van bepaalde medicijnen in hoge doseringen kan leiden tot gehoorverlies. Medicijnen die schadelijk zijn voor het auditieve systeem staan ​​bekend als ototoxic drugs. Voorbeelden van dergelijke geneesmiddelen omvatten aspirine, chemotherapie drugs, diuretica en bepaalde antibiotica. Mensen kunnen geen andere keuze hebben, maar om de risico's van gehoorverlies met de risico's van ziekte zoals kanker te balanceren.

Veroudering

Als mensen ouder worden, wordt hun vermogen om geluiden waar te nemen vaak aangetast. Dit proces kan al twintiger beginnen. Ouderdomsslechthorendheid daling heet presbyacusis. Presbyacusis is een veel voorkomende aandoening die veel mensen beginnen te merken in hun vijftiger jaren. Ouderdom gehoorverlies kan worden behandeld met gehoorapparaten.