Wat zijn de oorzaken van extreme vermoeidheid en zwakte?

Extreme vermoeidheid en zwakte is een veel voorkomende kwaal gevoeld door mensen over de hele wereld. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken, variërend van niet genoeg slaap krijgen om een ​​ernstige aandoening, zoals het chronisch vermoeidheidssyndroom. Als u lijdt aan een constante gevoel van vermoeidheid en zwakte, raadpleeg dan uw arts voor behandeling opties.

Primaire Symptomen

De primaire symptomen zijn extreme vermoeidheid en zwakte in de spieren en gewrichten. Andere symptomen kunnen zijn vertigo of duizeligheid, en gevoelens van pijn en pijn.

Hoofdoorzaken

Extreme vermoeidheid en zwakte wordt meestal veroorzaakt door verschillende dingen, zoals bloedarmoede, een schildklier aandoening, depressie of het chronisch vermoeidheidssyndroom.

Zeldzame Oorzaken

In zeldzame gevallen, kan extreme vermoeidheid en zwakte oorzaak door een parasiet, fibromyalgie of een allergie.

Chronisch Vermoeidheid Syndroom

Chronisch Vermoeidheid Syndroom is een complexe stoornis die patiënten extreem uitgeput en zwak gevoel verlaat, vaak tot het punt dat ze kan niet goed functioneren. Het is moeilijk om diagnose en moeilijk te behandelen, hoewel artsen helpen verlichten symptomen.

Diagnose

Uw arts zal een reeks tests uitgevoerd op u alvorens u een set diagnose, omdat veel van deze aandoeningen hebben vergelijkbare symptomen. Tests kunnen een bloedonderzoek en bloedbeeld.

Behandeling

Er zijn behandelingen beschikbaar voor alle oorzaken van extreme vermoeidheid en zwakte. De specifieke behandeling die u krijgt, hangt af van de bevindingen van de arts, maar kan onder meer medicijnen, bloedtransfusies of ijzersupplementen.