Wat zijn de oorzaken van extreme vermoeidheid bij vrouwen?

Voor sommige vrouwen vermoeidheid het gevolg van hectische levensstijl, maar voor veel vrouwen vermoeidheid is een symptoom van een medische aandoening. Vermoeidheid is vaak moeilijk te behandelen, maar het kan worden verbeterd door regelmatig slaappatroon.

Hematochromatosis

Hematochromatosis is een soort leverziekte die optreedt wanneer het strijkijzer zich ophoopt in de lever. De symptomen van deze aandoening zijn ernstige vermoeidheid, artritis, cirrose en grijze uitziende huid. Complicaties van deze aandoening kan worden voorkomen met vroege behandeling.

Bloedarmoede

Anemie is een aandoening die optreedt wanneer er een onvoldoende hoeveelheid rode bloedcellen in het lichaam. Symptomen van anemie zijn vermoeidheid, zwakte en kortademigheid.

Ziekte van Lyme

De ziekte van Lyme wordt via een tekenbeet op de mens overgebracht. De ziekte van Lyme veroorzaakt symptomen zoals huiduitslag, koorts, rillingen, vermoeidheid, zwakte, zwelling van de gewrichten en spierpijn.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die chronische lichaam pijn en vermoeidheid veroorzaakt. Fibromyalgie treft ongeveer 2 procent van de bevolking en heeft meer kans om vrouwen treffen.

Chronisch Vermoeidheid Syndroom

Chronische vermoeidheid syndroom is een aandoening die kan worden gediagnosticeerd als individuen gemakkelijk zijn vermoeid door dagelijkse activiteiten. Personen met chronisch vermoeidheidssyndroom kunnen ook last van spierpijn, keelpijn, concentratie problemen, intermitterende pijn in de gewrichten en extreme uitputting.