Wat zijn de oorzaken van extreme prikkelbaarheid?

Wat zijn de oorzaken van extreme prikkelbaarheid?

De samenleving wordt gevoed door cafeïne, deadlines, massieve verantwoordelijkheid en een constante staat van angst. Mensen leiden een druk leven en veel leef het leven in een constante staat van druk en stress om dingen gedaan te krijgen. Daardoor depressie en angststoornissen ongebreideld heel Amerika. Extreme prikkelbaarheid heeft vele mogelijke oorzaken zoals: depressie, angststoornissen, onjuiste voeding, stress en leefstijl hormonale onevenwichtigheden. De sleutel tot de behandeling van prikkelbaarheid is het vinden van de oorzaak van het probleem en als de symptomen te verhogen of niet verdwijnen, kan de zorg van een arts nodig zijn.

Lifestyle Stress

Voortdurende stress zet de hersenen in een voortdurende staat van 'vechten of vluchten, "het lichaam de natuurlijke angst mechanisme te bestrijden gevaar. De hersenen wordt overspoeld met hormonen zoals adrenaline en cortisol waardoor uw hartslag te verhogen en het veroorzaken van hypertensie. Dagelijks leven met een hoge stress veroorzaakt prikkelbaarheid en verhoogt het risico op: angststoornissen, depressie, slapeloosheid, hart-en vaatziekten, diabetes, hormonale onevenwichtigheden en zelfs huidproblemen. Door het beoefenen van stress reductie technieken zoals massage, adem-werk, yoga en meditatie, kunnen mensen de stress en de kans op ernstige ziekte te verminderen.

Mental Illness

Geestesziekte zoals bipolaire stoornis, gegeneraliseerde angststoornis, depressie en obsessieve compulsieve stoornis zijn gemeenschappelijk en hebben een verscheidenheid van potentiële oorzaken. Bepaalde aandoeningen zoals bipolaire stoornis kan worden overgenomen van de ouders en overgenomen van toxine blootstelling in de baarmoeder. Andere factoren zoals chemische en hormonale onevenwichtigheden veroorzaakt ook de meeste geestesziekte of defect. Psychiaters uitvoeren van een patiënt intake nemen al deze factoren in overweging, waaronder levenservaring, lifestyle en familiegeschiedenis.

Hormonale onevenwichtigheden en Vrouwen

Chemische en hormonale onevenwichtigheden zijn twee keer zoveel kans om invloed vrouw dan mannen. Het National Institute of Mental Health heeft aangetoond dat hormonale onevenwichtigheden rechtstreeks van invloed zijn emoties en stemming door het veranderen van de hersenen chemie. Tijdens de puberteit, kan de maandelijkse menstruatie, de bevalling en de menopauze vrouwen ervaren: depressie, angst, veranderingen in slaap en eetlust, huidaandoeningen, veranderingen in libido, haaruitval en extreme prikkelbaarheid voor wat lijkt geen reden te zijn. Frustratie bij deze veranderingen kan ook leiden tot depressieve episoden en prikkelbaarheid; symptomen kunnen worden behandeld door een arts.

Nutrition and Substance Abuse

Zoals Dr Andrew McCulloch, Chief Executive De Mental Health Foundation schrijft: "We weten dat de hersenen up is gemaakt in een groot deel van de essentiële vetzuren, water en andere voedingsstoffen. We weten dat het voedsel van invloed op hoe we ons voelen, denken en zich gedragen." Daarnaast stoffen, zoals drugs en alcohol letterlijk veranderen menselijke hersenen chemie, het veranderen van de manier waarop mensen voelen en denken. Een evenwichtige voeding en onthouding van schadelijke stoffen ondersteunt een gezonde chemie van de hersenen en vermindert het risico op angst en depressie, de belangrijkste oorzaken van prikkelbaarheid.