Wat zijn de oorzaken van extreme haaruitval?

Wat zijn de oorzaken van extreme haaruitval?

Haaruitval, wetenschappelijk bekend als alopecia, is een aandoening waarbij er haarverlies zowel het lichaam als het hoofd van een individu. Haaruitval kunnen variëren van eenvoudige dunner haar en in sommige gevallen leiden tot kaalheid voltooien. Haaruitval is even vaak voor bij zowel mannen als vrouwen. Er zijn verschillende factoren en oorzaken die leiden tot extreme haaruitval in een individu.

Haaruitval als gevolg van erfelijke en genetische veranderingen

Erfelijke genetische recombinatie en spelen een belangrijke rol in het veroorzaken haarverlies. Mensen kunnen kaalheid of haarverlies erven van hun voorouders. Een van de voorbeelden van syndromen is androgene alopecia. Dit is een proces van haarverlies is waarvoor dunner haar van de zijdelingse einden.

Leeftijd

Leeftijd een van de belangrijkste oorzaken van haarverlies. Als individuen leeftijd, begint hun haar dunner. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, en treedt op rond de leeftijd van 40 tot 45. Dit is een natuurlijk proces en men kan niet alles doen om te voorkomen dat het gebeurt.

Stress en Nervositeit

Stress en nervositeit spelen ook een belangrijke in het veroorzaken van haarverlies en haaruitval. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoekers en studies, mensen die een ingrijpende leiden vaak haar verliezen sneller ten opzichte van de anderen die minder stressvol leven.

Medicijnen

Verschillende medicijnen zoals chemotherapie vaak verschillende bijwerkingen op iemands lichaam. Eén van de meest voorkomende bijwerkingen omvat haaruitval.

Andere gemeenschappelijke factoren

Verschillende andere gemeenschappelijke factoren zoals een hoge vervuilingsgraad, ijzergebrek in iemands lichaam, schimmelinfecties zoals zwarte stip, chemische stoffen in shampoos en conditioners en overmatige kammen van het haar veroorzaken vaak haaruitval bij individuen.