Wat zijn de oorzaken van extreme droge ogen in 60-Year-Old Women?

Wat zijn de oorzaken van extreme droge ogen in 60-Year-Old Women?

Droge ogen is de meest voorkomende patiënt klacht gehoord door oogartsen. De aandoening treft ongeveer 33 miljoen Amerikanen van alle leeftijdsgroepen. Naast droog symptomen zijn korreligheid, irritatie, branden, en verrassend, water of scheuren. Droge ogen syndroom wordt vaker gezien bij vrouwen dan bij mannen. Een verscheidenheid van oorzaken voor droge ogen bestaan.

Hormonale veranderingen

Volgens optometrie Dr Janet Cushing, de meerderheid van de mensen die ze ziet voor droge ogen zijn post-menopauzale vrouwen. Het feit dat droge ogen syndroom of DES, komt vaker voor bij vrouwen dan mannen leidde onderzoekers geloven de oorzaak was hormonale. Oorspronkelijk werd gedacht dat verminderde oestrogeen was de boosdoener. Recente bevindingen hebben de voorwaarde in verband met verminderde androgeen productie. Androgenen zijn hormonen in beide geslachten. Bij vrouwen wordt geproduceerd door de eierstokken. Bijgevolg, wanneer de eierstokken niet meer functioneren, androgeen minder wordt en traanproductie verminderd.

Veroudering

Als de ogen leeftijd, produceren ze ongeveer 40 procent minder smering. Niet alleen traanproductie verlagen, maar de samenstelling van de tranen verandert ook. De traanfilm die het oog bestaat uit drie lagen. De buitenste laag is een olieachtig materiaal dat scheuren voorkomt te snel verdampen. Met gevorderde leeftijd, de klieren die verantwoordelijk is voor de productie van deze lipidenlaag functie minder efficiënt. Droge ogen syndroom is wijdverbreid onder personen die 40 jaar of ouder zijn.

Sjogren's Syndroom

Syndroom van Sjögren is een auto-immuunziekte die optreedt wanneer het lichaam het immuunsysteem de vloeistof afscheidende cellen verantwoordelijk voor smering. Droge ogen, mond, huid, gewrichten en broze nagels kunnen ook voorkomen. Vermoeidheid en een hoge incidentie van tandbederf is gemeenschappelijk. De aandoening treft ongeveer 4 miljoen Amerikaanse vrouwen en wordt beschouwd als de meest verkeerde diagnose gesteld gezondheidstoestand bij vrouwen boven de leeftijd van 40. Andere minder vaak voorkomende aandoeningen van het immuunsysteem kan ook droge ogen syndroom veroorzaken.

Medicijnen

Als je ouder, de kans dat je medicijnen nodig regelmatig verhoogt. Droge ogen is een veel voorkomende bijwerking van sommige medicijnen. Angiotensine-converting enzyme-of ACE-remmers, diuretica, antihistaminica, decongestiva, slaappillen, sommige antidepressiva en opium gebaseerde pijnstillers kan veroorzaken allemaal symptomen van droge ogen. Mensen zijn zich vaak niet bewust van de correlatie die bestaat tussen droge ogen en gemeenschappelijke medicijnen. Zorg voor uw oogarts met een lijst van uw medicijnen, zodat hij kan bepalen of een van hen zijn de mogelijke oorzaak van uw extreem droge ogen.

Extra Oorzaken

Omgevingsfactoren zoals zon, wind, droge klimaten en hete lucht al snel het drogen van tranen. Bepaalde activiteiten die interfereren met knipperen tarief kan ook bijdragen aan ogen syndroom drogen. Dergelijke activiteiten omvatten lezen, schrijven, werken op de computer en rijden. Veel mensen ervaren droge ogen na refractieve oogchirurgie. Ondanks de oorzaak zou ernstige droge ogen worden behandeld om het risico op infecties, ontsteking en hoornvlies krassen en littekens te verminderen.