Wat zijn de oorzaken van essentiële hypertensie?

Essentiële hypertensie is hoge bloeddruk die niet wordt veroorzaakt door een andere aandoening. Hypertensie als gevolg van een gezondheidstoestand, zoals chronische nierziekte, heet secundaire hypertensie. Overwegende secundaire hypertensie voornamelijk wordt behandeld door de behandeling van de onderliggende aandoening, essentiële hypertensie moet worden direct door veranderingen in levensstijl en eventueel medicatie behandeld.

Wat is Hypertensie

Uw bloeddruk lezen is een maat voor de kracht van uw hart wordt gebruikt om bloed rond te pompen door je aderen. Het lezen bestaat uit 2 nummers: de systolische druk (het eerste getal) is de druk van het bloed, terwijl het hart klopt en de diastolische druk (het tweede getal) is de kracht van het bloed, terwijl het hart rust tussen de beats. Het normale bereik voor de bloeddruk is 120/80 mmHg of minder. Hypertensie is gediagnosticeerd als er druk is 140/90 mmHg of hoger. Slechts één van de metingen moet vallen binnen het bereik hypertensie voor hoge bloeddruk worden gediagnosticeerd. Bloeddruk tussen de normale en hoge tonen (121-139 mmHg voor de systolische en 81-89 mmHg voor de diastolische druk) wordt beschouwd prehypertension.

Wat zijn de oorzaken Essentiële hypertensie

Hypertensie heeft vele oorzaken, waarvan sommige controleerbaar en sommige welke niet. Onder de regelbare oorzaken, obesitas (BMI groter dan 30 kg / m2) is de meest voorkomende. Samen met overgewicht, lichamelijke inactiviteit verhoogt je risico op hypertensie. Een teveel aan natrium stimuleert het vasthouden van water, wat leidt tot hoge bloeddruk. Vergeet niet het is niet alleen zout toegevoegd die schadelijk kunnen zijn, maar ook de verborgen zout in verwerkte voedingsmiddelen en snacks. Het drinken van meer dan 1 à 2 alcoholische dranken per dag is een andere bijdrage aan hypertensie. Medicatie zoals orale anticonceptiva, dieetpillen en koude en allergie medicijnen ook de bloeddruk verhogen.

Extra Oorzaken van hypertensie

Als je ouder wordt, je het risico van hypertensie neemt toe. Afro-Amerikanen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en ze het te ontwikkelen op een jongere leeftijd dan blanken. Afro-Amerikanen hebben ook de neiging om meer complicaties in verband met hypertensie hebben in vergelijking met mensen van andere rassen. Erfelijkheid speelt ook een belangrijke rol. Een familiegeschiedenis van hypertensie zal uw risico te verhogen. Gebrek aan onderwijs en een lage sociaal-economische status ook bijdragen aan het risico op een hoge bloeddruk.

Gevolgen van Hypertensie

Ongecontroleerde hoge bloeddruk kan leiden tot ernstige orgaanschade. Hoge bloeddruk veroorzaakt een druk op het hart en kan leiden tot congestief hartfalen en beroerte, en op lange termijn hoge bloeddruk kan de nieren beschadigen. Regelmatige controles zijn belangrijk omdat hoge bloeddruk heeft geen symptomen.

Preventie en behandeling

Regelmatig sporten en gezonder te eten om gewicht te verliezen, maar niet beginnen aan een nieuwe oefening regime voor de controle met uw arts. Bezuinigen op uw zoutinname en elimineren verwerkte voedingsmiddelen uit je dieet. Taper je alcohol gebruiken dagelijks neer op niet meer dan 2 drankjes. Stoppen met roken. Hoewel roken niet direct hypertensie veroorzaken, is het gerelateerd aan hart-en vaatziekten, beroerte en letsel aan de bloedvaten. Kijk goed naar de medicijnen die u regelmatig in te nemen en te elimineren essentiële geneesmiddelen die kunnen bijdragen aan uw hoge bloeddruk. Als veranderingen in levensstijl niet aan uw bloeddruk tot normale niveaus te verminderen, kunt u medicijnen nodig.