Wat zijn de oorzaken van Epilipsy?

Epilepsie is een aandoening waarbij de patiënt ervaart aanvallen gevolg van verstoring van de normale werking van de hersenactiviteit. Er zijn vele oorzaken van de aandoening, en het moet worden opgemerkt dat er geen onderliggende oorzaak kan worden vastgesteld of was voor 75 procent van de patiënten. Voor de overige patiënten, de oorzaken zijn sommige vormen van ziekte, hersenbeschadiging en abnormale ontwikkeling van de foetus. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van epilepsie.

Brain Chemistry

Een persoon kan epilepsie ontwikkelen van een onbalans van chemicaliën in de hersenen. Deze onevenwichtigheden zijn soms verantwoordelijk voor mentale ziekten zoals bipolaire stoornis of krankzinnigheid; het hangt af van hoe ze zich manifesteren in een bepaald individu. Wanneer de chemicaliën te voorkomen neurotransmitters van het indienen van elektrische impulsen tussen de cellen, kan deze verstoring leiden tot epileptische aanvallen en de persoon kan worden gediagnosticeerd met epilepsie.

Genetica

Epilepsie is sterk gecorreleerd met de erfenis in veel gevallen. Dit is zelfs gevonden aan een specifieke, enkele abnormale gen in één of meer familieleden die het lichaam veroorzaakt abnormale hoeveelheden chemicaliën in het lichaam produceren. Deze stoffen calcium en kalium en kan bijdragen aan de ontwikkeling van de aandoening.

Verwante Voorwaarden

Epilepsie komt vaak over als gevolg van een ernstige aandoening, die op het eerste lijkt niet verwant. Dit kan onder meer een hersentumor of Alzheimer, waarbij de toestand direct de hersenen het vermogen te kunnen functioneren beïnvloedt. Beroerte en een hartaanval zijn ook voornaamste kandidaten voor het veroorzaken van epilepsie omdat ze interfereren met het vermogen van het lichaam om het bloed naar de hersenen te verplaatsen.

Hoofdtrauma

Elke vorm van schade aan de hersenen kan leiden epilepsie ontwikkelen. Terwijl een kleine hoofdletsel vormt slechts een zeer gering gevaar van de aandoening, een ernstige verwonding die veroorzaakt hersenschudding of zwelling is veel meer een risicofactor en een potentiële bron van epilepsie. Soms zelfs met ernstige trauma, de aanvallen mogelijk niet voor meerdere jaren.

Foetale Injury

Een foetus wordt blootgesteld aan veel risico wat betreft de ontwikkeling van de hersenen. Als een moeder een drugmisbruiker of lijdt een infectie van een soort tijdens de zwangerschap kan het de soort schade te hersenontwikkeling die kunnen leiden tot epilepsie veroorzaken. Andere risicofactoren zijn roken tijdens de zwangerschap en zelfs slechte voeding.