Wat zijn de oorzaken van een witte beslagen tong in Kids?

Wat zijn de oorzaken van een witte beslagen tong in Kids?

Als je hebt gemerkt een witte coating op de tong van uw kind, kan u bezorgd zijn - en terecht. Hoewel de meeste witte coatings zijn te wijten aan onschadelijk voorwaarden, kunnen andere oorzaken van witte tong gevaarlijk, maar behandelbaar zijn. Het uiterlijk van de coating is essentieel voor het identificeren van de oorzaak.

Spruw

Misschien is de meest voorkomende oorzaak van een wit beslagen tong in kids is spruw, of candidiasis. Het lijkt als witte vlekken, die vaak voorkomen wrongel-achtige, vergelijkbaar met de textuur en het uiterlijk van kwark. Baby's en peuters vaak deze aandoening, die wordt veroorzaakt door een opeenhoping van gist organismen in de mond.

Uitdroging en Fever

Uitdroging en koorts kan uitdrogen het speeksel dat de tong van uw kind baadt. Wanneer de tong zich droog, veel cellen aan de oppervlakte matrijs en worden tussen de papillen ingediend. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw kind is het drinken van veel vocht, of de witte coating is te wijten aan uitdroging of koorts.

Inflammatory Disease

Orale lichen planus is een auto-immuunziekte, die meestal chronisch. Het veroorzaakt witte vlekken verschijnen op de wangen en soms de tong en andere gebieden van de mond. Hoewel het pijnlijk of ongemakkelijk kan zijn, orale lichen planus kan meestal worden behandeld met medicijnen of huismiddeltjes.

Onschadelijk Voorwaarden

Een witte tong coating kan ook het gevolg zijn van goedaardige of relatief onschadelijk, voorwaarden. Landkaarttong is een aandoening die zo glad rode plekken afgewisseld met een witte coating verschijnt. Hoewel dit relatief onschuldig, het kan wat ongemak veroorzaken. Leukoplakie, een aandoening waarbij witte vlekken vormen op de binnenkant van de mond van uw kind, is meestal goedaardig, maar ook, maar in zeldzame gevallen kan een vroeg stadium van kanker te markeren. Bovendien, als je kind is het nemen van bepaalde medicijnen of ademt overdreven door zijn mond, kan ofwel leiden tot een witte coating om te verschijnen op de tong.