Wat zijn de oorzaken van een persoon die erg moe?

Wat zijn de oorzaken van een persoon die erg moe?

Omdat suf aan het einde van een drukke dag is niet uit het gewone. Echter, het zijn erg moe moet regelmatig voor zijn. Verschillende omstandigheden bijdragen aan extreme vermoeidheid. Inzicht in deze voorwaarden kan u helpen de juiste behandeling te krijgen. Iedereen die lijden door het gevoel overdreven moe moet actie ondernemen om zichzelf nieuw leven inblazen en het verhogen van hun energie.

Identificatie

Vermoeidheid is een symptoom dat kan worden gerelateerd aan een scala van omstandigheden of omstandigheden. Dit geldt ook voor slechte slaapgewoonten, overwerkt of lichamelijke ziekte. Raadpleeg een medische professional, zoals bloedarmoede en andere medische aandoeningen worden gediagnosticeerd door middel van medische lab tests die orde van een arts nodig.

Bloedarmoede

Anemie is een gezondheidstoestand die ervoor zorgt dat mensen erg moe voelen. Volgens de website van de Nationale Actie van de Bloedarmoede Raad, bloedarmoede ontwikkelt vanwege een onvoldoende gezonde rode bloedcellen aanbod in het lichaam. Rode bloedcellen transporteren hemoglobine, een verbinding vol met ijzer, in heel de lichaamscellen. Dit betekent dat het lichaam van een bloedeloze individu genoeg zuurstof niet ontvangt. De persoon zal in het algemeen ervaren een algemeen gevoel van vermoeidheid. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg diagnosticeren bloedarmoede met behulp van bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek. Een onevenwichtige voeding kan bijdragen tot een gevoel van vermoeidheid en gebrek aan energie. Diëten laag in ijzer rijk voedsel kan leiden tot een gevoel traag. IJzer is een essentiële voedingsstof volgens het Bureau van voedingssupplementen website. Strijkijzer kunt zuurstoftransport in het bloed. Ijzerrijke voedingsmiddelen bevatten kalkoen, kip, mosselen, garnalen, rundvlees, varkensvlees en schelpdieren.

Gebrek aan slaap

Volgens een studie van de National Sleep Foundation aangehaald, volwassenen meestal nodig tussen zeven en acht uur slaap per nacht. Volgens de Harvard Health Watch, gebrek aan slaap verstoort lichaamsprocessen en draagt ​​bij tot gewichtstoename, slecht geheugen, ongelukken en laat veel "te moe" voor favoriete activiteiten.

Hypothyreoïdie

Volgens MedlinePlus, hypothyroïdie is een aandoening waarbij de schildklier produceert ontoereikende schildklierhormoon. De schildklier regelt metabolisme via hormonen. Hypothyreoïdie oorzaken hebben betrekking op de schildklier ontsteking, problemen met het immuunsysteem, aangeboren afwijkingen, schildklier excisie door een operatie en bestralingen. De bijwerking van bepaalde geneesmiddelen, zoals amiodaron, overactieve schildklier drugs, lithium en straling drugs kan hypothyreoïdie veroorzaken. Symptomen van de aandoening omvat gevoeligheid voor kou, depressie, vermoeidheid, zwakte en gewichtstoename. De behandeling van hypothyreoïdie verhoogt hormoonniveaus en maakt gebruik van medicatie zoals levothyroxine.

Chronisch Vermoeidheid Syndroom

Chronisch vermoeidheidssyndroom patiënten ervaren extreme vermoeidheid en vermoeidheid die niet verbetert door rust. Het is een complexe aandoening die het management vereist door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Tekenen van de aandoening zijn de duur van zes maanden of meer, ondanks bedrust, aanhoudende keelpijn en concentratieproblemen die interfereren met werk, school en thuis leven. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, zijn er geen specifieke oorzaken of lab tests, noch specifieke medicijnen voor de behandeling. Behandeling moet worden aangepast aan het individu. Opties zijn onder andere het gebruik van counseling, oefentherapie, antidepressieve medicatie, verf therapie en praatgroepen. Deze behandeling opties omvatten de diverse aspecten van de aandoening te helpen het individu te herwinnen energie en werken om vermoeidheid niveaus tegen te gaan.

Depressie

Voor particulieren vechten depressie, het gaat om meer dan verdrietig. Volgens het National Institute of Mental Health, depressie verstoort het normale leven en vereist behandeling voor de aandoening te verbeteren. Naast gevoelens van schuld, onrust en wanhoop, depressie veroorzaakt lichamelijke problemen zoals vermoeidheid, slapeloosheid en pijn. Een aantal van de behandeling opties bestaan, met inbegrip van antidepressieve medicatie en psychotherapie.