Wat zijn de oorzaken van een Dowagers Bult?

Wat zijn de oorzaken van een Dowagers Bult?

Een Dowagers bult is een term die gebruikt wordt wanneer je bovenrug heeft een uiterlijke afgeronde curve. Het wordt soms aangeduid als een vraagteken houding, en het is bij ouderen. Het kan leiden tot chronische rug-, schouder-en nekpijn. Het kan u ook meenemen uit balans en zet je op een hoger risico van een val. Leren wat de oorzaken van deze aandoening zal u helpen om de nodige stappen om dit te voorkomen.

Slechte Houding

Als je te veel tijd werken op een computer, een tafel of een andere situatie die vereist dat u om vooruit te buigen naar het werk, kunt u een verhoogd risico op het ontwikkelen van een Dowagers bult. Zorg ervoor dat je een goede lichaamshouding te gebruiken bij het werken en neem regelmatig een pauze om je rug en strek rechtzetten.

Gespierde Onbalans

Tijd doorbrengen afgerond naar voren over uw werkstation kan ertoe leiden dat uw borstspieren te strak en zwak worden, en je bovenrug spieren overbelast worden. Zorg ervoor dat uw workout routine omvat rijen en pullbacks ter versterking van de bovenrug en oefeningen om de borst te rekken.

Osteoporose

Osteoporose is een aandoening die leidt tot de botten kwetsbare. Eenvoudige alledaagse activiteiten kan leiden tot compressie fracturen en ingezakte wervels. Als dit gebeurt een Dowagers bult kan ontwikkelen.

Symptomen

Met een Dowagers bult kan leiden tot symptomen van chronische pijn in de rug en schouders. Je kan ook het gevoel vermoeid. Omdat je bovenrug naar voren wordt afgerond je borst zal moeite uitbreiden, waarbij de ademhaling moeilijker kan maken.

Preventie / Oplossing

Uw beste verdediging is om alles wat je kunt doen om deze aandoening te voorkomen. Ken uw risico op osteoporose, en zorg ervoor dat je eet een evenwichtig dieet en voldoende bewegen om deze aandoening te voorkomen. Het instellen van uw werkplek, zodat u de beste lichaam mechanica kunt gebruiken als mogelijk is.