Wat zijn de oorzaken van een Bunion?

Wat zijn de oorzaken van een Bunion?

De gevolgen van Bunions

Pijnlijke misvormingen aan de top van het eerste middenvoetsbeentje van de grote teen --- --- knobbels veroorzaakt gezamenlijk uitbreiding. Dit komt door de zak zogenaamde bursa vullen met vloeistof in het bindweefsel. Verdikking en ontsteking resultaat, en teen uitlijning. Aangezien de bursa wrijft tegen schoeisel, veroorzaakt druk en wrijving, die meer ontsteking en pijn ontstaan.

Strakke Schoenen

Meest eeltknobbels worden veroorzaakt door strakke schoenen, zoals hoge hakken en andere smalle-toed schoenen. Vanwege de schuine vorm van de voet van een hoge hak en smalle teen, deze schoen stijl is vooral schadelijk voor de tenen. De helling van de schoenen dwingt achterkant voet in het slanke teen verpakking bij een onnatuurlijke hoek. Tenen groeien permanent aangepast aan de stand, die kan leiden tot de vorming van een bunion.

Erfelijkheid

Hoewel eeltknobbels niet worden overgenomen, kunt u een defect voet botstructuur erven. Erven stijf ligamenten, die voeten en enkels stijf te maken, kan ook leiden tot eeltknobbels. De botten en ligamenten die de bogen en de gewrichten van de voet moet flexibel en mobiel zijn. Echter, als ze ze niet in de lijn bent verhuisd als gevolg van onjuiste voetfunctie, wordt te veel druk gelegd op de grote teen gewricht.

Artritis

Artritis pijn van de druk binnen teen gewrichten kunnen ook eeltknobbels veroorzaken. Zwelling van de gewrichten, door artritis, kan de positie van het bot te veranderen. Een vorm van artritis genoemd jicht overmaat zuur kristallen veroorzaken ophopen in de gewrichten in de grote teen, wat leidt tot ontsteking. Gezamenlijke misvormingen gekoppeld uit het lichaam van vermoeidheid veroorzaakt door reumatoïde artritis kan ook optreden.

Fysieke activiteiten en Verwondingen

Sommige activiteiten, zoals ballet dansen zet extra druk op de teen gewrichten, die de kansen kan verhogen voor het ontwikkelen van eeltknobbels. Repetitive lopen op hetzelfde type vlakke ondergrond, zoals een verharde weg kan een repetitive strain injury waardoor eeltknobbels veroorzaken. Wandelen kan verkeerd eeltknobbels veroorzaken. Wanneer je uit balans, plaatst u onnodige druk op de gewrichten. Na verloop van tijd, kan de combinatie van druk en onregelmatige bewegingen gewrichten onstabiel maken en eeltknobbels veroorzaken.