Wat zijn de oorzaken van Dull pijn in de onderbuik bij vrouwen?

Wat zijn de oorzaken van Dull pijn in de onderbuik bij vrouwen?

Pijn in de onderbuik bij vrouwen kan een teken zijn van een ernstig probleem. Vanwege de extra organen in het vrouwelijke onderbuik, zoals de baarmoeder, eierstokken, eileiders en baarmoeder kan professionele interventie vereist om de exacte oorzaak van de buikpijn bepalen.

Cysten

Pijn geassocieerd met cysten kan een constante of intermitterende doffe pijn in het bekken die al dan niet uitstralen naar de onderrug en dijen. Een ovariale cyste kan optreden wanneer een follikel dat gewoonlijk wordt geproduceerd door de eierstokken en releases progesteron en oestrogeen, blijft groeien en kunnen vullen met bloed.

Pelvic Inflammatory Disease (PID)

Vrouwen die lijden aan PID vaak ervaren doffe, constante pijn in de onderbuik. PID is een infectie in de baarmoeder, eileiders en andere voortplantingsorganen dat weefsel kan beschadigen en leiden tot onvruchtbaarheid, buitenbaarmoederlijke zwangerschap en chronische pijn in het bekken. Het kan een complicatie van een seksueel overdraagbare ziekte, zoals chlamydia of gonorroe.

Cystitis

Cystitis is een infectie van de urinewegen die wordt veroorzaakt door een ontsteking van de blaas. Vrouwen met een blaasontsteking kan buikpijn ervaren in aanvulling op een branderig gevoel tijdens het plassen. Symptomen kunnen verergeren onmiddellijk vóór hun menstruele cyclus.

Appendicitis

De initiële doffe pijn van appendicitis kan beginnen rond de navel voordat verschuiven naar rechtsonder buik. De buik kunnen inschrijven om aan te raken en pijn geworden, kunnen verergeren als gevolg van een hoest of andere plotselinge beweging. De meest voorkomende behandeling van appendicitis is te hebben de appendix operatief verwijderd.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap

Een ectopische zwangerschap of eileiders zwangerschap, treedt op wanneer een bevruchte eicel niet implanteren in de baarmoederwand, maar buiten de baarmoeder waar ontwikkeling mogelijk, meestal in de eileider. Als het ectopische zwangerschap scheurt voordat medische ingegrepen, zal het orgaan waarin het is geïmplanteerd beschadigen en kunnen levensbedreigend zijn. Vrouwen ervaren een ectopische zwangerschap milde pijn aan een zijde van de buik of bekken.

Constipatie

Pijn in de onderbuik en zeldzaam of harde stoelgang zijn symptomen van constipatie. Vrouwen die niet genoeg water drinkt, die een dieet met weinig vezels te eten, neem bepaalde medicijnen of niet voldoende lichaamsbeweging niet mag hardlijvig. Zwangere vrouwen vaak last van obstipatie.