Wat zijn de oorzaken van duizeligheid tijdens het sporten?

Wat zijn de oorzaken van duizeligheid tijdens het sporten?

Lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid, maar veel mensen last van duizeligheid tijdens het sporten. Duizeligheid kan een teken van een ernstige aandoening, of kan worden veroorzaakt door snelle positieveranderingen.

Identificatie

Duizeligheid is een wervelend of draaierig gevoel dat een persoon voelt in zijn hoofd. Dit kan resulteren in een verlies van evenwicht, waardoor letsel vallen. Sommige mensen voelen zich duizelig vlak voor flauwvallen.

Onvoldoende Dieet

Bij de voorbereiding te oefenen, is het belangrijk om goed eten. Een maaltijd die complexe koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten heeft, is essentieel om je lichaam brandstof voor de training te komen. Onjuiste voeding kan leiden tot een lage bloedsuikerspiegel en duizeligheid tijdens het sporten. Over-training kan ook duizeligheid en misselijkheid veroorzaken tijdens het sporten. Vergeet niet om te beginnen langzaam, en werk langzaam omhoog.

Niet genoeg water

Het waterverbruik is belangrijk voor, tijdens en na het sporten. Het is belangrijk om goed gehydrateerd blijven vanwege de vloeistoffen verloren door zweten. Houd altijd water bij de hand, en als je buiten de uitoefening van zijn bewust van de tijd van de dag. Vermijd het uitoefenen tijdens de heetste uren van de dag tot duizeligheid en mogelijke uitputting door hitte te vermijden.

Fast Moves

Vertigo is een draaierig gevoel dat kan optreden zonder waarschuwing. Veel mensen kunnen dit gevoel te voelen tijdens het sporten te wijten aan de snelle verandering is de positie van het hoofd. Te snel opstaan ​​vanuit een liggende positie kan leiden tot kortstondige duizeligheid. Vergeet niet om langzaam op te staan, en als duizeligheid blijft het advies inwinnen van een arts.

Duizeligheid tijdens het lopen

Onevenwichtigheid is duizeligheid die optreedt tijdens het lopen. Dit maakt het werken op de loopband of wandelen door de buurt moeilijk. In sommige gevallen dergelijke duizeligheid kan leiden tot een verwonding van een val. Deze voorwaarde wordt veroorzaakt door binnenoorproblemen, gevoelsstoornissen, spierzwakte en bepaalde medicijnen (zoals anti-epileptica, tranquillizers en sedativa). Als u het gevoel onvast op je voeten, vooral tijdens het sporten, zie uw arts.

Waarschuwing

Duizeligheid kan optreden tijdens inspanning als gevolg van vele verschillende factoren. Als u duizelig wordt tijdens de oefening die optreedt met kortademigheid, pijn op de borst of een gevoel van zwakte zien uw arts. Dit kan een teken zijn van een meer ernstige aandoening.