Wat zijn de oorzaken van de blaas spasmen?

Omgaan met de problemen van de blaas en plassen zijn nooit gemakkelijk. Immers deze omstandigheden vaak dramatisch verstoren uw leven. Blaas spasmen zijn een dergelijke voorwaarde. Echter, voordat je behandeling te zoeken voor uw blaas spasmen, is het een goed idee om een ​​goed begrip van wat de oorzaken zijn, zodat de meest geschikte remedie duidelijk.

Definitie

Tot blaas spasmen te begrijpen, moet je eerst begrijpen hoe de blaas werkt normaal. In een gezonde blaas, zal de spier langzaam en voorzichtig te contracteren als je nodig hebt om te urineren. Dit helpt je weet dat je nodig hebt om een ​​toilet te vinden. Echter, blaas spasmen veroorzaken intense spiercontracties, waardoor het voelt alsof je nodig hebt om direct naar de badkamer. Er is geen waarschuwing periode. Blaas spasmen kan zelfs dwingen urine uit je lichaam waardoor urge-incontinentie.

Interstitiële cystitis

Een mogelijke oorzaak van blaas spasmen is een aandoening, de zogenaamde interstitiële cystitis. Deze voorwaarde maakt uw blaas pijn en maakt het plassen zeer pijnlijk voor geen duidelijke reden. Het kan gepaard gaan met gevoelens van urgentie, waarvan de oorzaak zijn blaas spasmen.

Urine-Traction Infectie

De meest voorkomende oorzaak van blaas spasmen is de infectie van de urinewegen. Ook bekend als een UTI, zullen patiënten pijnlijk of branderig plassen, troebele of stinkende urine, frequent urineren en urgentie ervaren. Ernstige gevallen kan ook resulteren in koorts, rillingen, misselijkheid, braken en flankpijn.

Katheters

Blaas spasmen en urge-incontinentie kan ook veroorzaakt worden door regelmatige en herhaalde katheter gebruiken. Aangezien een katheter is een buisje dat in de urethra wordt ingebracht om afvoer urine uit het lichaam, is het gebruikelijk dat irritatie van de blaas kan leiden. Deze irritatie kan leiden tot blaas spasmen.

Chirurgie

Bepaalde ingrepen kunnen blaas spasmen veroorzaken ook. Zo kan elke procedure die de buik beïnvloedt verzwakken bekkenbodem of blaasspier of nevenschade zenuwen. Voorbeelden hiervan zijn een hysterectomie, keizersnede, blaas chirurgie en een prostatectomie.

Aandoeningen van het zenuwstelsel

Neurologische aandoeningen kunnen blaas spasmen zoals cerebrale parese, herpes, ziekte van Parkinson, hersentumoren, beroerte, diabetische neuropathie, multiple sclerose of een letsel aan het ruggenmerg veroorzaken.

Medicijnen

Sommige medicijnen fungeren als blaas irriterende stoffen, wat kan leiden tot blaas spasmen. Deze medicijnen omvatten Bethanechol en het medicijn Valrubcin, die wordt gebruikt voor chemotherapie. Diuretica zijn ook belangrijke blaasspasme schuldigen omdat ze helpen dwingen water uit het lichaam.