Wat zijn de oorzaken van chronische hoofdpijn?

Wat zijn de oorzaken van chronische hoofdpijn?

Iedereen heeft minstens één hoofdpijn in hun leven. Hoofdpijn kan mild, aanhoudende of ernstige zijn. Zij kunnen uw kwaliteit van leven verminderen of je dwingen te stoppen met werken. Er zijn vele oorzaken van chronische hoofdpijn en sommige zijn ernstiger dan andere.

Nekpijn

Veel mensen die lijden aan chronische hoofdpijn rapporteren een pijn in de rug van hun nek. De pijn in de nek veroorzaakt soms de hoofdpijn. Deze pijn afkomstig van strakke spieren in de nek en schouders. Het kan ook worden veroorzaakt door toegeknepen zenuwen. Sommige mensen vinden er weinig verlichting van deze krapte zodra het zich voordoet en vertrouwen op frequente bezoeken aan therapeuten of spierverslappers masseren om het probleem te beheersen. Dit type van pijn in de nek kan mild veroorzaken, terugkerende hoofdpijn of meer ernstige migraine hoofdpijn die kan worden slopende.

Pijnmedicatie

Chronische hoofdpijn kan ook veroorzaakt worden wanneer een persoon kost te veel pijnstillers. De Mayo Clinic meldt dat zelfs mensen die te veel over-the-counter pijnstillers nemen een prijs kan betalen. Dit wordt vaak gezien bij migraine-patiënten die nood pijnstillers hebben genomen om de pijn te verlichten. Hierdoor kan een persoon rebound hoofdpijn die heel onaangenaam kunnen zijn ervaren. Dit leidt tot een cyclus waarin een persoon probeert te ontdoen van een hoofdpijn maar eigenlijk veroorzaakt extra die optreden.

Brain Injury

Hersenletsel optreden wanneer een persoon heeft een ongeluk of val en lijdt een klap op hun hoofd. Weten wanneer een hersenletsel is opgetreden kan moeilijk zijn. De persoon kan gewoon denken dat ze hun hoofd hebben gestoten en kan de behandeling niet te zoeken. De blessure kan eenvoudig worden vermomd en kunnen veel ernstiger dan verondersteld te zijn. Zodra een hersenletsel ontstaat, kan bloed beginnen met het vullen van de ruimte tussen de hersenen en de schedel. Dit kan druk op de hersenen geplaatst en veroorzaken hersenschade. Het is absoluut noodzakelijk om medische hulp te krijgen zodra mogelijk wanneer een hersenletsel optreedt.

Brain Tumor

Een hersentumor is een massa in de hersenen en kan goedaardige (niet-kanker) of kwaadaardig (kanker) zijn. Hersentumoren veroorzaken vaak pijnlijke hoofdpijn, want als de massa groeien zetten ze druk op de hersenen. De hoofdpijn wordt veroorzaakt door een hersentumor kan donderslag hoofdpijn veroorzaken. Dit zijn hoofdpijn die plotseling komen en veroorzaken veel pijn.

Infecties

Infecties zoals encefalitis en meningitis veroorzaken ernstige hoofdpijn. Deze ziekten veroorzaken ontsteking in de hersenen die resulteert in de hersenen zwelling. Aangezien de hersenen zwelt drukt het tegen de schedel en veroorzaakt hoofdpijn. Deze hoofdpijn zo ernstig zijn dat veel mensen beschrijven als de ergste van hun leven. Deze infecties vereisen onmiddellijke tussenkomst noodsituatie. Indien onbehandeld kunnen ze leiden tot blijvende schade of zelfs de dood.