Wat zijn de oorzaken van chronische constipatie?

Wat zijn de oorzaken van chronische constipatie?

Het ervaren van een incidentele aanval van constipatie is geen indicatie van een ernstige spijsverteringsproblemen. Wanneer echter problemen met constipatie chronisch, of plaatsvinden op een dagelijkse of wekelijkse basis, is er waarschijnlijk een onderliggende oorzaak. Er zijn vele oorzaken van constipatie; voordat u stappen ondernemen om uw stoelgang te reguleren kan nemen, moet u de exacte oorzaak aan te wijzen.

Water Intake

De oorzaak van chronische constipatie niet noodzakelijkerwijs ernstig. Vaak kan het simpelweg een kwestie van het houden van het lichaam gehydrateerd. Drinken tussen de acht en tien glazen water per dag - ten minste 62 gram - houdt het lichaam en het darmkanaal gehydrateerd. Hierdoor ontlasting zacht blijft en ze kunnen passeren met weinig tot geen ongemak.

Gebrek aan vezels

Naast water, het lichaam nodig vezel regelmatig blijven. Vezels zitten in veel voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en volle granen. Overconsumptie van vet, gebakken en fastfood kunt uw dagelijkse inname van vezels te verminderen en bij te dragen aan chronische constipatie. Neem fiber supplementen om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels te verkrijgen.

Zittend leven

Gebrek aan lichaamsbeweging of andere vormen van lichamelijke activiteit kan intestinale wee├źn verminderen en leiden tot constipatie. Anderzijds, actief stimuleert intestinale contracties en dit kan regelmatige stoelgang produceren. Oefening gedurende ten minste 30 minuten per dag om constipatie te verlichten.

Medicijnen

Voorgeschreven medicijnen hebben bijwerkingen. En een vaak voorkomende bijwerking van hoge bloeddruk medicijnen, de pil en anti-depressiva is constipatie. Sommige bijwerkingen verdwijnen binnen een paar weken, waarbij de frequentie van de ontlasting kan weer normaal. Als het mogelijk is, overleg dan met uw arts over het verlagen van de dosering of het verhogen van uw inname van vezels.

Digestive Disorder

Verschillende spijsverteringsstoornissen en andere ziekten (aantal ernstige) kan chronische constipatie veroorzaken. Niet-levensbedreigende aandoeningen geassocieerd met constipatie omvatten prikkelbare darmsyndroom, lactose-intolerantie en inflammatoire darmziekten. Chronische constipatie is een teken van colon, rectum, anale en eierstokkanker. Indien constipatie niet verbetert met huismiddeltjes, een bezoek aan een arts.