Wat zijn de oorzaken van brandende voeten?

Wat zijn de oorzaken van brandende voeten?

Brandende voeten, of brandende voeten syndroom, is een aandoening waarbij de voeten voelen pijnlijk heet. Het is gebruikelijk voor mensen die 50 jaar en ouder om te klagen over het syndroom en de symptomen ervan. Hoewel er verschillende oorzaken die kunnen leiden bij verbranding voet syndroom, de meeste van hen zijn niet ernstig. Door middel van verschillende behandelingen en veranderingen in levensstijl, kan de meeste symptomen van brandende voeten worden gecontroleerd.

Symptomen

Het meest voorkomende symptoom van brandende mond syndroom is het gevoel van de voeten branden. Soms is dit het branden kan voelen pijnlijk heet; andere tijden het verbranden kan mild zijn. Andere symptomen van brandend voet syndroom zijn roodheid, zwelling of een prikkelend gevoel in je voeten. Soms is dit het branden kan zo pijnlijk dat een persoon moeite met slapen kunnen hebben.

Oorzaken

De oorzaken van brandende voeten kan iets eenvoudigs als vermoeide voeten of schoenen die niet goed passen zijn. Als je merkt dat je op je voeten staan ​​voor lange periodes van de dag, kan dit de oorzaak zijn. Andere minder serieuze oorzaken zijn irriterend stoffen of schimmelinfecties, zoals voetschimmel. Meer ernstige oorzaken van brandende voeten zijn alcoholisme, zenuwbeschadiging, schildklierafwijkingen, bloedziekten diabetische neuropathie, HIV / AIDS, nierfalen, schade aan de lever, maag-bypass operatie, perifeer vaatlijden en bloedarmoede.

Wanneer moet behandeling zoeken

Medische behandeling onmiddellijk als het brandende gevoel komt op plotseling nadat u geweest bent blootgesteld aan een giftige stof. Hetzelfde geldt als u diabetes en het branderig gevoel komt plotseling op en je voeten hebben open wonden.

Als het branderig gevoel blijft nadat u zelfzorg hebt geprobeerd voor een aantal weken, een afspraak met uw arts te zien. Het is ook het beste om een ​​afspraak te maken of het brandproces intense, meer pijnlijk is geworden, begonnen te verspreiden in je benen of je het gevoel hebt verloren in je tenen en voeten.

Diagnose

Je arts zal willen weten wat de oorzaak van uw voeten te voelen als ze branden voordat hij schrijft een behandelplan. U zult waarschijnlijk worden gevraagd over uw recente geschiedenis en gezondheid. Tests zoals een MRI, bloedonderzoek en röntgenfoto worden uitgevoerd in een poging om de oorzaak van de symptomen vast.

Behandeling

Als de oorzaak van uw brandende voeten is zo simpel als moe en overwerkt voeten, kan u gevraagd worden om uw voeten rusten op een hoog niveau, dragen comfortabeler en beter passende schoenen of geniet je voeten in een bad met koud water. Je kan ook gevraagd worden om magnetische therapie inlegzolen dragen. Als de pijn wordt veroorzaakt door een infectie, zult u meer dan waarschijnlijk worden voorgeschreven een actueel crème en antibiotica om de schimmelinfectie te behandelen. Als de symptomen veroorzaakt door een ernstige ziekte, zal die ziekte moeten worden behandeld om de verbranding verlichten voeten.