Wat zijn de oorzaken van borststukken?

Knobbeltjes in de borsten kan het gevolg zijn van onschuldige oorzaken, zoals verwondingen, infecties of goedaardige gezwellen. De infectie kan worden opgelost met een medische interventie en, als het bacterieel, antibiotica. Als de oorzaak is van een blessure, moet de vrouw naar haar arts te spreken, maar de schade zou moeten lossen. Goedaardige knobbels (cysten of vleesbomen) kan worden gediagnosticeerd door haar arts. Als ze een kwaadaardig knobbeltje, zal ze moeten laten verwijderen.

Infecties

Een knobbeltje kan worden veroorzaakt door verscheidene dingen, waarvan een infectie van de borst. Een dergelijke infectie is mastitis, die gebruikelijk is in het geven van borstvoeding en vrouwen die borstvoeding geven. De bacterie komt in haar borst door een gebarsten tepel of tepelhof. Een verstopte melkgang kan een andere oorzaak van mastitis zijn; Als de stekker niet wordt uitgedrukt, zal het ontwikkelen tot een infectie. Een andere oorzaak van de borst infectie is een diepe zak van pus die diep in de borst groeit. Cellulitis spreidt zich uit over de hele borst, waardoor een gebied van roodheid en ontsteking. Als een vrouw krijgt een borst piercing en de apparatuur werd niet opgeschoond, kan ze een moeilijk te behandelen infectie in de borst te ontwikkelen.

Letsel

Als een vrouw lijdt een letsel aan haar borst, kan een hematoom of een bloedstolsel ontwikkelen in haar borst. Dit zal worden gevoeld als een klomp. Vet necrose (dood) van de cellen in de borst kan ontstaan ​​door trauma ook. De beschadigde vetcellen zal een knobbeltje in de borst te vormen ook. Deze knobbeltjes zijn goedaardig, maar kunnen zorgen en pijn aan de vrouw veroorzaken.

Goedaardige gezwellen

Een goedaardige groei is het fibrocyst. Deze groeien in respons op hormonale veranderingen in het lichaam van de vrouw. Deze brokken hebben een bijna korrelig gevoel voor hen wanneer ze worden gemanipuleerd. Een vrouw met een fibrocyst kan pijn voelen.

Kanker

Soms is een knobbeltje in de borst zal blijken kwaadaardig te zijn. De vrouw moet haar arts te bezoeken zodat ze het knobbeltje onderzocht (dwz, mammogram, biopsie) om te bepalen of het kankergezwel kan hebben. Als het is, en ze ving de forfaitaire vroeg, haar kans om te overleven is veel hoger. Sommige symptomen kunnen zijn borst kuiltjes, borst-asymmetrie of een tepel.

Vleesbomen / cysten

Fibroedemas zijn goedaardige vleesboom gezwellen die een vrouw kan ervaren - deze kunnen groeien in tienermeisjes en vrouwen die een baby verwachten. Vrouwen tussen de leeftijden van 30 tot 35 kunnen ook vleesbomen ontwikkelen. Dit zijn meestal pijnloos of inschrijving aan te raken. Borstcysten zijn kleine blaasjes gevuld met vocht in de borst. Ze zijn goedaardig en treden het vaakst voor bij vrouwen boven de 35. Ze zijn teder om aan te raken en kunnen variëren in grootte tijdens haar menstruele cyclus.