Wat zijn de oorzaken van Bone Marrow Edema?

Wat zijn de oorzaken van Bone Marrow Edema?

Wat is Bone Marrow Edema?

Bone Marrow Edema, ook wel bekend als Bone Marrow Edema Syndrome, of BMES, is een aandoening die het merg van de botten veroorzaakt te zwellen en neem het op vloeistof. Dit is bijzonder pijnlijk omdat het onder druk tegen de binnenwand van de botten en blijkt het vermogen van het beenmerg om nieuwe bloedcellen te verminderen. Het doet er letterlijk niet de ruimte die het nodig heeft om zijn functie te vervullen, al is de eerste aanzet van de overtollige vloeistof dient om bloedcellen die al gemaakt werden in omloop te helpen. Gelukkig BMES is een self-limiting aandoening die een gemiddelde van drie weken verdwijnt na de eerste aanzet. Diagnose wordt uitgevoerd met MRI techniek.

Artrose

Osteoartritis is een chronische aandoening waarbij het bindweefsel van de gewrichten langzaam geërodeerd. Dit gebeurt door de opbouw van afval mineralen rond de gewrichten en door slijtage in de tijd. Een correlatie aanwezig is dat in bijna 80% van BMES gevallen de patiënt ook artrose. Typisch, de plaats van BMES aan het hoofd van het dijbeen die aansluit aan de knie. Het is gepostuleerd dat dit een coping mechanisme zou kunnen zijn. Het lichaam zou kunnen proberen om de minerale afzettingen in de gewrichten te verminderen door zwelling van het beenmerg met vloeistof, die de bijwerking van het duwen van nieuw geproduceerde bloedcellen (rode en witte) uit het bot en in direct gebruik door het hele lichaam heeft.

Geloofde Links

In situaties waarin artrose niet in de BMES patiënt, de patiënt meestal liep een botbreuk vlak voor aanvang van de aandoening. BMES verschilt van normaal oedeem, dat hoewel het wel met een toename van de vloeibare massa van het beenmerg, het impliceert ook een inflammatoire reactie van het immuunsysteem. Het is mogelijk, hoewel niet bewezen, dat BMES is onderdeel van het zelf het afweermechanisme van het immuunsysteem. Het zou infectie van het gebroken bot en beenmerg voorkomen inflaming het beenmerg, het verhogen van de inwendige temperatuur tot een punt dat de reproductie van bacteriën en virussen zoals koorts zou ontmoedigen.