Wat zijn de oorzaken van Blaren op de oren?

Er zijn drie belangrijke onderdelen in het oor: de buitenste, de middelste en de binnenste. Als een van deze onderdelen wordt geïnfecteerd, kan verschillende symptomen en klachten ontstaan. Bacteriën, schimmels, virussen en andere omstandigheden kan leiden tot blaren op de oren.

Infecties

Wanneer een oor besmet zullen symptomen en de mate van symptomen variëren afhankelijk van de oorzaak. Oorontsteking kan jeuk en blaren vormen aan de oorschelp en of in de gehoorgang.

Oorzaken van infecties

Jonge kinderen zijn meer vatbaar voor oorinfecties. Veranderingen in het oor druk, het water in de oren neergelegd, infecties van de luchtwegen, een gespleten gehemelte of oneigenlijk gebruik van Q-tips kunnen allemaal leiden tot infecties en blaren.

Gordelroos

Gordelroos, een virale infectie die uitslag en blaren veroorzaken, kan de oorzaak van blaren op de oren zijn. Een band van blaren op de borst en de rug zijn de eerste tekenen van de pijnlijke aandoening.

Zonnebrand en huidkanker

Veel mensen vergeten om zonnebrandcrème van toepassing op de oren, hoewel ze sterk zijn blootgesteld aan de zon en gevoelig voor zonnebrand. Huidkanker kan optreden op de buitenste oren en een zinderende cluster kan het eerste teken zijn

Ramsey Hunt Syndroom

Ramsey Hunt syndroom, vergelijkbaar met Bell's Palsy, is een aandoening waarbij gezichtszenuwen besmet raken met een virus en verlamming effecten het gezicht. Het kan worden gediagnosticeerd door blaren op de oren. De blaasjes zijn pijnlijk en kan zichtbaar zijn, of ze kan moeilijk zijn om te detecteren of te ver in de gehoorgang.

Huidaandoeningen

Psoriasis, eczeem en droge huid kunnen blaren op de buitenste en middelste oren veroorzaken. Alle kan op elke deel van het onderdeel en oorzaak jeuk, ruwe rode vlekken en blaren.