Wat zijn de oorzaken van anterieure kniepijn?

Wat zijn de oorzaken van anterieure kniepijn?

Anterieure kniepijn (pijn in de voorkant van de knie) is een probleem dat veel mensen plagen, van sporters tot kantoorpersoneel en huisvrouwen. Omdat deze pijn komt meest lopers, wordt het vaak aangeduid als "knie runner's." Er zijn verschillende oorzaken van anterieure kniepijn, waaronder een verrekte spier, artritis, tendinitis, kraakbeen verzachtende en knieschijf verplaatsing.

Pulled Muscle

Wanneer spieren rond de knie, zoals spieren basis van de dij of bovenkant van het kalf, raken getrokken, de pijn kan soms midden in de knie. Getrokken spieren zijn meestal gepaard met een doffe, zeurende pijn en genezen meestal binnen een week of twee. Lopende of terugkerende pijn in de knie is een teken dat de oorzaak is iets ernstiger dan een verrekte spier.

Tendinitis

Tendinitis is wanneer een pees wordt gespannen of ontstoken. Dit kan soms pijn in de voorkant van de knie, vooral als een pees in de onderste of bovenste dij kuit wordt getrokken. Zwelling en stijfheid zijn over het algemeen geassocieerd met tendinitis. Tendinitis verdwijnt meestal na een paar maanden. Symptomen langer duren dan enkele maanden meestal indicatief voor een ernstiger probleem, zoals artritis.

Artritis

Artritis in de knie gaat meestal gepaard met gelokaliseerde pijn en stijfheid die verergert onder druk of lichamelijke activiteit. Artritis treedt op wanneer de gewrichten ontstoken raken, en wordt meestal gezien bij oudere mensen die lijden pijn in de knie.

Verplaatsing van de knie Cap

Rotatie van de knieschijf of verplaatsing (beweging te hoog of te laag) van de knieschijf veroorzaakt de knieschijf te wrijven tegen het dijbeen of kuitbeen. Wanneer dit gebeurt, knie pijn is meestal gecentraliseerd of net onder of iets boven het midden van de voorzijde van de knie.

Chrondomalacia patellae

Chrondomalacia is de verweking van het kraakbeen. Wanneer het kraakbeen van de knieschijf verzacht, wordt beweging en druk op de knie niet als gewoonlijk opgevangen, waardoor pijn uitstralen gehele knie. Chrondomalacia komt meestal voor bij mensen ouder dan 40.